kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bakan rahat kıyafeti tercih etti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda dün yeni bakan Taner Yıldız pazar mesaisi yaptı. Yıldız, spor gömleğiyle rahatlığı tercih ederken, BOTAŞ bürokratları da ceketlerini çıkararak bakana uydu.

Enerji Bakanı Yıldız'ın Azeri mesaisi

OLCAY AYDİLEK / ANKARA
04.05.2009
Bugün Azerilerle yapacağı toplantı öncesinde BOTAŞ Genel Müdürü ve ekibiyle makamında görüşen Enerji Bakanı Yıldız, bürokraside değişiklik mesajı verdi..
Kabinenin yeni üyesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çalışmalarına hızlı başladı. Cumartesi günkü devirteslim törenin ardından kolları sıvayan Yıldız, dün Enerji Bakanlığı'nda BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk Düzyol, Genel Müdür Yardımcıları Şakir Arıkan, Mehmet Konuk ve Nabucco Doğalgaz Projesi'nin Türkiye ayağını yürüten Osman Göksel'le değerlendirme toplantısı yaptı. Yıldız'ın, ilk uluslararası teması Azerilerle olacak. Yıldız, SABAH'ın sorusu üzerine Türkiye'nin Ermenistan'la yakınlaşmasından rahatsızlık duyduğu belirtilen Azerbaycan'la bugün bir toplantı yapacağını söyledi. Türkiye, Azerbaycan'dan Şahdeniz faz 1'den doğalgaz alıyor. Şahdeniz konsorsiyumu ile BOTAŞ doğalgazın fiyatının artırılması için görüşme yapıyor. BOTAŞ Genel Müdürü Saltuk Düzyol ve ekibinin, hafta sonuna doğru Azerbaycan'a gidebileceği belirtildi. Gezinin önceden planlandığı belirtildi. Türkiye ile Azerbaycan arasında Şahdeniz'in ikinci fazından doğalgaz alımı için görüşme yürütüyor. Türkiye, Şahdeniz'in ikinci fazından yıllık 8 milyar metreküp doğalgaz istiyor. Azerbaycan'ın bu talebe sıcak baktığı biliniyor. Azerbaycan da Türkiye üzerinden Avrupa'ya gaz transfer etmek istiyor. Enerji KİT'lerinin üst düzey yöneticileri, Bakan Yıldız'a hafta içinde verecekleri brifing için yoğun tempoda çalışıyor.

EN KRİTİK KONU İHALE
Yıldız'ın önündeki en kritik konu Türk-Rus ortaklığının girdiği nükleer santral ihalesi. SABAH'ın edindiği bilgiye göre Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ (TETAŞ) İhale Komisyonu, değerlendirme raporunu büyük ölçüde tamamladı. Raporun, bu hafta TETAŞ Yönetim Kurulu'na sunulabileceği belirtiliyor. İhale dosyası daha sonra Yıldız'ın önüne gelecek. İhale, Bakan Yıldız'ın üst yazısıyla Bakanlar Kurulu'na gönderilecek.