kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Peugeot krizden Türkiye'de üreteceği otomobille çıkacak

04.05.2009
Peugeot Yönetim Kurulu, 10 gün önce yapılan toplantıda, global krizden çıkış için bazı projeleri hızlandırma kararı aldı. Hızlandırma projelerinden biri de Türkiye'de üretilmesi planlanan 308 modelinin sedan versiyonu..
Global kriz, otomotivde yeni model yatırımlarının ya iptal edilmesine ya da ertelenmesine neden oldu. Ancak, bugünlerde resim değişmeye başladı. Bazı firmalar krizden çıkış ve kriz sonrasında hazırlıklı olabilmek için bazı projelerini hızlandırdı. Fransız Peugeot gibiPeugeot'nun Türkiye'de üretimini planladığı 308'in sedan modelinde geri sayım başladı. Krizin bazı projeleri geciktirmiş olabileceğini söyleyen Ürün Planlama Direktörü Gilles Boussac, "Ama bazı projelerimizi hızlandırdı. 2009'da 308 platformunda üretmeyi planladığımız sedan modelimizden söz etmeye başlayacağız" dedi. Peugeout'un yeni modelleri 3008 ve 308 CC'nin tanıtımı için Dubrovnik'te düzenlenen toplantıda konuşan Boussac, yeni araçla ilgili bilgiler de verdi. Hedeflerinin gerçek kişiliği olan sedanlar yapmak olduğunu belirten Boussac, yeni aracın 308 hatchback modelinin versiyonu gibi olmayacağını kaydetti. Peugeot & Citroen Grubu'nun (PSA) krize rağmen yeni yatırım ve Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Boussac, 10 gün önce yapılan yönetim kurulu toplantısında da bu yönde karar verildiğini kaydetti. Krizden çıkış için hazırlanmak gerektiğini ifade eden Boussac, " Bunun için yeni ürün ve teknoloji lazım. Örneğin hibrid de bu anlamda bizim için çok önemli ve hazırlık gerekiyor" şeklinde konuştu.

3008 HAZİRAN'DA GELİYOR
Peugeot'nun yeni crossover modeli 3008, haziranda Türkiye'de satışa sunulacak. Bu yıl sonunda 700 adet satılması planlanan 3008'in satış fiyatının 50 bin TL civarında olacağı tahmin ediliyor. 3008, 1.6 litre benzinli ve 1.6 litre dizel olmak üzere iki motor seçeğeniyle satışa sunulacak. Otomatik vites seçeneği sadece dizel motorla alınabiliyor. 3008, SUV, MPV ve hatchback gibi pazarda mevcut olan çok sayıda modelden izler taşıyor. Araçta güvenlik ve konfora yönelik birçok yenilik bulunuyor. Bu özellikler arasında hıza göre iki araç arasındaki güvenlik mesafesine uyulması konusunda uyarıda bulunan Mesafe Alarmı, uçaklarda kullanılan ve 3008'e uyarlanan head up ekranı, elektrikli otomatik park freni, rampada kalkış yardım sistemi sayılabilir.