kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

Yarım takım mat etti...

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 04.05.2009 09:26
Güncelleme : 04.05.2009 19:39
Yeni Haber
Fenerbahçe, İnönü'deki müthiş maçta şampiyonluk adayı Beşiktaş'ı 2-1 devirdi. Kara Kartal, lider Sivasspor'un Gaziantep'te 3 puan bıraktığı haftada, mutlak favori gösterildiği Fenerbahçe derbisini kaybetti!

LEVENT TÜZEMEN: YARIM TAKIM MAT ETTİ (SABAH)

Ali Bilgin'den sağbek, Gökhan Gönül'den stoper yaratan Fenerbahçe ilk 45 dakikada Barcelona gibi oynadı. Emre-Selçuk ikilisi göbekte oyunu mükemmel organize ediyor, ısrarla yerden ayağa isabetli oynuyorlardı. Beşiktaş, Fenerbahçe'nin ayağa top oynamasına karşılık veremiyor, resmen seyrediyordu.

DERBİDEN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Çünkü, Delgado-Tello-Bobo-Holosko dörtlüsü pres yapmıyordu. Fenerbahçe sahayı enlemesine kullanıp, Beşiktaşlı futbolcuların pozisyon almalarını engelliyordu. Bu sezon Beşiktaş'ın ayağa top oynayan takımlara karşı zorlandığı belliydi, Bu hastalık Fenerbahçe önünde de nüksetti.

Ama Beşiktaş'ın "Ben bu maçı döndürürüm" inancı yoktu. Çünkü Semih'in attığı gol öncesi Uğur-Ali Bilgin ve Deivid sağ tarafta adeta dantel örer gibi paslaştı bir Beşiktaşlı hamle bile yapmadı. Eğer Deivid'e bağırdığı için Aragones disiplin adına Emre'yi oyundan almasaydı Fenerbahçe skoru daha da arttırırdı.

Ve çok eleştirilen ama derbi kaybetmeyen Aragones, derbi kazanamayan Denizli'yi yarım takım Fenerbahçe ile mat etti.

İSKENDER GÜNEN: TRABZON'A YENİ UMUT (SABAH)

Özellikle karşılaşmanın ilk yarısında orta alanda Selçuk ve Emre'nin hem savunma görevlerini eksiksiz yerine getirmeleri hem de aldıkları her topu öne oynayarak olumlu kullanmaları sonucunda Beşiktaş karşısında büyük üstünlük sağladılar. Güiza'nın Beşiktaş savunmasını şaşırtan çapraz koşuları ve Semih'in de katılımıyla gol pozisyonları üreten takım F.Bahçe'ydi. Bunun sonucunda da Güiza ile öne geçme becerisi gösterdiler. İlk yarıda Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu kaleci Rüştü'ydü.

Oyunun son bölümlerinde Beşiktaş daha yoğun (şuursuz) bir baskı kurmasına rağmen F.Bahçe rakibine ikinci gol şansını tanımadı.

GÜRCAN BİLGİÇ: MÜHÜR KİMDEYSE, SÜLEYMAN O'DUR (SABAH)

Performans rezilliği taşıyan koca sezon bitmek üzereyken, Aragones bir 'ucube' kararın daha sahibi olarak, kendisi seçenlerin 'hakkını' verdi. G.Gönül'ü tandemin 'ikincisi' yaparak 70 yıllık birikiminin 'boşuna' olmadığını hepimize gösteriyordu. Aslında tribünlerden sallanan 'beyaz mendillere' karşılık dilekçe verir gibiydi.

Selçuk'un orta sahadaki organizasyonu, Emre'nin hırsı ve Carlos'un soğukkanlılığı ile Ernst&Sivok orta sahası bir anda 'pas manyağı' oldu. En iyi bildiklerini yapmaya başladılar, topu ayaklarında tutarak, maçı beklemeye değil, 'almaya' karar verdiler.

Böylesi bir hocayla, bu kadar eksikle, neredeyse 'sıfır' moralle sahaya çıkan F.Bahçe'yi, izlemeyi tercih eden Beşiktaş'ın ise, sahadaki resimde yer alan beş yanlışı bulması gerekiyor. Öncelikle de; büyük maç kazanmadan, şampiyon da olunmuyor.

ALİ GÜLTİKEN: NE KADAR İNANÇ? (SABAH)

Derbi maçları her zaman üç ihtimallidir ve sürprizlere gebedir. Ama maça geliş şekilleri farklı olan iki takımın da elde ettikleri bu sonuç iki takım açısından da çok normal değil. Beşiktaş ikinci yarının en başarılı takımı. Hem puan olarak hem oyun olarak ligin ikinci yarısını forse eden takım oldu. Herkes bu maça çıkarken bu özelliklerini ortaya koyacak bir takım bekliyordu. Ancak tam tersi oldu. Bu kadar moral desteği yüksek, seyircisi coşkulu ve inançlı bir takımda beklenmeyen bir sonuç ve hayal kırıklığı yaşandı.

Aslında beklenen çok fazla kontratak yapma yeteneği olmayan Fenerbahçe takımına Beşiktaş'ın kendi sahasında baskı yapması ve hataya zorlamasaydı. Ama maalesef tam tersi oldu. Burada Beşiktaş takımının maça yanlış oyun stratejisiyle başlamasının da büyük etkisi oldu.

Ama ligede ilk beş sırada yer alan takımların hiçbirini yenemeyen Beşiktaş'ın şampiyonluk inancının ne kadar güçlü olduğunun da herkes tarafından yeniden sorgulanması gerekir.

İLKER ATEŞ: İFLAS GECESİ (FOTOMAÇ)

Dakika 64... Ernst sahadan çıkıyor, Serdar Özkan oyuna giriyor. Herkes birbirine soruyor: Çıkması gereken Ernst, girmesi gereken Serdar mı? Cevap: Hayır... Mustafa Denizli, bu değişikliğe neden gitti kimse anlayamadı ama bilinen bir şey var. Eğer Beşiktaş, bir mucize dışında şampiyon olamazsa, bu dakika kayıtlara Beşiktaş'ın iflas ettiği dakika olarak geçecek.

Dün gece Beşiktaş'ı izleyenler bu görüşlerinden bütünüyle vazgeçtiler. Çünkü bu futbolla şampiyonluk yan yana gelemezdi. Gelmesi durumunda ise futbola ihanet olurdu.

SELÇUK YULA: F.BAHÇE GERÇEĞİ (FOTOMAÇ)

Fenerbahçeli futbolcu arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Dünkü yazımın orda okunduğunu biliyorum. Haftalardır hep 'Fenerbahçe ittifakların içinde olmaz' diyorum. Herhalde derbide bu açıkça görülmüştür. Onları tebrik ederken bir de kızgınlığını söylemek istiyorum: 'Şimdiye kadar neredeydiniz?'

Kadıköy'e gelmeden, Kadıköy'ün havasını solumadan Kadıköy'e çamur atmaya çalışanlar biraz kalkın da işinizi yapmaya başlayın. Biliyorum ki yarından itibaren bir hafta boyunca yazdıklarınızın altında ezileceksiniz ama biz sizi ortalarda göremeyeceğiz. Selçuk Yula olarak hepinizi toprağın altından çıkarmak boynumun borcu olsun. Siz kimsiniz, Fenerbahçe kim. İşte Fenerbahçe bu.

TURGAY DEMİR: DENİZLİ MUTLU MU? (FOTOMAÇ)

Kapalı da bir pankart; Bugün dost yaralanmış yine gönlüm hoş değil. Vedat Okyar ağabeyin her zamanki yakışıklı haliyle verdiği o sevimli poz da süslüyor bu pankartı. Bravo çarşı. Vefa İstanbul'da bir semt olsa da Beşiktaş'ta başka anlamları da var. Vedat ağabeye bir Allah'tan şifalar dilerken Çarşı'ya da sevgilerimi sunuyorum. Ben yazmaya bıktım, Denizli aynı hataları yapmaya bıkmadı.

Fenerbahçe ilk yarıda akıllı oynayıp, ikinci yarıda da zamanı eriterek kazanmayı bildi. Helal olsun. Ben dahil birçok kişi başkanların buluşmasından huylanmıştı. Bu maçtaki mücadele buluttan nem kaptığımızı da ortaya koydu.

MEHMET DEMİRKOL: İSYAN! (MİLLİYET)

Eski Fenerbahçe'de olsa, Gökhan Gönül'ü maç tahtasında stoper mevkiine yazdığı an, Aragones'in işi biterdi. Kimsenin anlayamadığı, antrenmanlarda denenmemiş bir entresan fikir... Sağ bekte Ali Bilgin'in, Gökhan'ın yanında da Yasin'in forma giydiğini de hesaba katın. Ancak sahadaki durum İspanyol hocayı başlangıç için kurtardı. İki sebeple; öncelikle tahta üzerinde gayet sağlam duran Beşiktaş orta sahası Fenerbahçe'ye hiç önde basmadı ve rakibin pas yapmasını engelleyecek, dolayısıyla Fenerbahçe savunmasındaki problemleri gösterecek bir durum oluşmadı.

Sivasspor, Antep'te kazanır ve Beşiktaş'la şampiyonluk yarışı sürer. Doğrusu Fenerbahçe bu denklemin içinde hiç yok gibiydi. Günün sonunda şu oldu: Sivas, Antep'e kaybetti ve daha beklenmedik olan, Aragones'in tüm zorlamalarına rağmen Fenerbahçeli oyuncular isyan etti!

RIDVAN DİLMEN: ŞAİBE! (MİLLİYET)

Gaziantep, Sivas'ı yeniyor, büyük favori Beşiktaş kendi sahasında lige çoktan havlu atmış Fenerbahçe'ye kaybediyor. Haftalardır abuk sabuk dedikodular. Futbolcuyu satın almak, antrenörü satın almak kolay işler sanki.

Beşiktaş savunması antrenörü kim olursa olsun Fenerbahçe'ye karşı çizgi halinde hep yakalanıyor. İnönü'de iki sezon önce Kezman, ligin ilk yarısında Güiza, dün gece yine Güiza'yı kaçırarak büyük fatura ödediler. Fenerbahçe'nin rahat oynaması, sürekli pas yapması ve oyuncuların da yüksek arzusu mutlak favori Beşiktaş'a ağır bir darbe vurdu. Açıkcası Fenerbahçe'nin bu başarılı futbolu herkesi şaşırtmıştır.


Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 30 17 9 4 47 21 60
2 Beşiktaş 30 17 8 5 49 26 59
3 Trabzon 30 16 8 6 44 29 56
Tümünü göster...
4 Galatasaray 30 15 7 8 51 35 52
5 Fenerbahçe 30 15 6 9 52 32 51
6 Bursa 30 14 9 7 41 33 51
7 Gaziantep 30 11 9 10 38 40 42
8 Kayseri 30 10 11 9 30 25 41
9 Ankaraspor 30 11 7 12 35 33 40
10 Ankaragücü 30 10 6 14 32 42 36
11 Antalya 30 9 8 13 32 39 35
12 G.Birliği 30 9 8 13 32 40 35
13 Konya 30 9 8 13 29 37 35
14 Denizli 30 10 5 15 37 47 35
15 Eskişehir 30 8 9 13 38 42 33
16 İ.B.B. Spor 30 9 6 15 31 42 33
17 Kocaeli 30 7 5 18 39 63 26
18 Hacettepe 30 5 7 18 22 53 22
Haftanın Maçları
30. Hafta
 Hacettepe 2  
  Galatasaray 0  
 Trabzon 4  
  Kayseri 1  
 Konya 2  
  Kocaeli 0  
 Gaziantep 2  
  Sivas 1  
 Antalya 2  
  Bursa 3  
 Denizli 3  
  Eskişehir 2  
 Ankaragücü 1  
  Ankaraspor 0  
 İ.B.B. Spor 3  
  G.Birliği 1  
 Beşiktaş 1  
  Fenerbahçe 2  
Haftanın Maçları
31. Hafta
 Eskişehir Antalya  
 Bursa Konya  
 Kocaeli Trabzon  
 Kayseri Gaziantep  
 Galatasaray Ankaragücü  
 Fenerbahçe Denizli  
 Ankaraspor Beşiktaş  
 Sivas İ.B.B. Spor  
 G.Birliği Hacettepe