kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yağışların barajlara etkisi

AA
Giriş Saati : 04.05.2009 12:29
Güncelleme : 04.05.2009 22:43
Yeni Haber
Bahar dönemi yağışlarıyla hedeflenen doluluk oranına ulaşılan bursa, yalova ve izmit'teki barajlara gelen sular, tutulmadan bırakılıyor...
Bahar döneminde etkili olan yağışların ardından hedeflenen doluluğa ulaşılan Bursa, Yalova ve İzmit'teki barajlara gelen suların, tutulmadan bırakıldığı bildirildi.

DSİ 1. ve 25. Bölge Müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, Mart ve Nisan döneminde karların erimesi, yağışların sürmesi ile doluluk oranları yüzde 89 ile 100 arasında değişen Bursa, Yalova, İzmit'teki barajlarda bu yıl su sıkıntısı beklenmiyor.

Bahar yağışlarının sürmesi sonucunda barajlarda kapaklar sürekli açık tutuluyor. Gelen suyun bir bölümü şebekeye, diğer kısmı ise havzaya bırakılıyor.

Bursa'daki Nilüfer Barajı'nda doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını dile getiren yetkililer, baraja şu anda saniyede 3,5 metreküp su geldiğini ve aynı oranda tutulmadan bırakıldığını söyledi.

Doğancı Barajı'nda ise yüzde 89 oranında doluluk olduğunu belirten yetkililer, bu baraja saniyede 14,27 metreküp su geldiğini, bunun 12,5 metreküpünün bırakıldığını, geri kalanın şehire verildiğini bildirdi.

Yalova Gökçe Barajı'ndaki doluluğun ise yüzde 99'a ulaştığını vurgulayan yetkililer, ''İzmit'teki Kirazdere Barajı'nda ise doluluk yüzde 96 civarında. Baraja saniyede 6,93 metreküp su geliyor. Bu iki barajdaki fazla su bırakılıyor'' dedi.