kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Cem, Fransız kimliğini kullanarak saklanıyor'

Rıdvan TEZEL / SABAH
03.05.2009
Etiler'de başı kesilerek öldürülmüş halde bulunan Münevver'in katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun Fransız vatandaşı olduğunu hatırlatan yetkililere göre, bu kimliğiyle yurtdışında yakalanması zor..
İstanbul Etiler'de, bir çöp konteynırında başı gövdesinden ayrılmış halde bulunan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu, 2 aydır bulunamadı. En son Rusya'nın başkenti Moskova'da görüldüğü öne sürülen Garipoğlu'nun bulunduğu yerler konusunda, birçok iddia ortaya atılırken, katil zanlısının Fransız vatandaşı olması nedeniyle bulunmasının çok zor olduğu, Fransız kimliğini kullandığı sürece ancak bir ihbar ya da işlem yapılırsa yakalanabileceği belirtiliyor. Emniyet yetkilileri, tam 184 ülkede aranan Cem Garipoğlu'nun yurtdışına çıktığı konusunda da henüz net bir sonuç elde edemedi. Daha önce Suriye, Fransa ve Bulgaristan'a kaçtığı öne sürülen Garipoğlu'nun son olarak ise Moskova'da görüldüğü iddiası ortaya atıldı. Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi S.G.'nin olaydan sonra bir daha hiç okula gitmediği, anne Tülay Garipoğlu'nun ise baba Mehmet Nida Garipoğlu'nun tutuklanmasının ardından kızı ile birlikte Rusya'da eğitim gören büyük oğlu L.G.'nin yanına gittiği de belirlendi.

"SAKARYA'DA GÖRÜLDÜ" İHBARI
Ağabey L. G.'nin Cem Garipoğlu'na çok benzediği ve bu nedenle dedektifler tarafından ilk etapta gözaltına alındığı ancak daha sonra gerçeğin ortaya çıkmasıyla serbest bırakıldığı da ortaya çıktı. Bu arada Cem Garipoğlu'nun Sakarya'dan geçtiği ihbarı, kentte polisi alarma geçirdi. Bilecik'ten İstanbul'a gelen 26 DA 022 plakalı bir yolcu otobüsü, D-650 Karayolu Sakarya Geyve ilçesi mevkisinde mola verdi. Mola sırasında tesiste yemek yiyen yolculardan birini katil zanlısı Cem Garipoğlu'na benzeten bir tesis çalışanı, durumu hemen polise bildirdi. İhbarın ardından polis, Tem Otoyolu Arifiye gişelerinde önlem aldı. Resmi ve sivil ekiplerin birlikte düzenlediği operasyonla ihbar yapılan yolcu otobüsü otoyol girişinde durduruldu. Hemen otobüse çıkan ekipler yolcuları kimlik kontrolünden geçirdi, ancak sonuç alınamadı.

GÜNLÜKTE YAZANLAR
Bu arada, atv'de "Tatlı Sert" isimli programı hazırlayan Müge Anlı, Takvim gazetesinde Münevver Karabulut'un günlüğünden bölümler yazdı. Genç kız, günlüğüne 11 Şubat'da Sevgiler Günü hazırlıklarından, 12 Şubat'ta ise sevgilisi Cem Garipoğlu'na hediye olarak aldığı ve üzerinde "M&C" yazan 240 TL'lik kalemden bahsediyor. 13 Şubat'ta Cem ile bir mekânda el ele otururken bir akrabasının kendisini gördüğünü ve anneannesine söylemesinden korktuğunu anlatan genç kız, sonrasında ise sevgilisi ile kavga ettiğini anlatıyor. 14 Şubat günü Garipoğlu ile Hilton İstanbul'da yemeğe gittiklerini ve yemekten sonra bir başka yere eğlenmeye gittiklerini yazan Karabulut, "Tek kelimeyle muhteşem bir akşamdı" diyor. Karabulut, günlüğünün 15 Şubat tarihli sayfasına ise Garipoğlu ile "Sevgililer Günü Katliamı" filmine gittiğini ve çok korktuğunu yazmış.