kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ertürk belgeselde kendinden de bahsetti.

Diyet yapanların belgeselini çekti

Pervin METİN / SABAH
04.05.2009
Şişman olmanın sorunlarını 'Beden Sonuç İlişkisi' belgeselinde zayıflamaya çalışan kadınlarla anlatan Ertük "Ben şişmanım. Film benim hikâyem" dedi..
Sıfır beden kavramının yaygınlaştığı, zayıflığın güzellikle eş değer tutulduğu günümüzde genç yönetmen Aslı Ertürk, şişman olmanın yarattığı takıntı, kuşku ve kilolu insanların çıkmazlarını "Beden Sonuç İlişkisi" adlı belgeselle anlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği filmde Kamuran Sümer kilolarını, geçirdiği mide küçültme ameliyatını ve şişmanlık nedeniyle karşılaştığı zorlukları anlattı. Oyuncu Şeyla Halis ise bedeninin kariyerine olan katkısının farkında olsa da bu şekilde yola devam etmenin iç dünyasında verdiği kavgaları aktardı. "Ben şişmanım. Bu film benim hikâyem" diyen yönetmen Ertürk "Uzun zamandır kendimle verdiğim kavgalar, çözüm arayışlarım, bir türlü cevabını bulamadığım sorular bana bu filmi yaptırdı" diye konuştu. Sürer, hikâyesini anlattığı iki kadının çeşitli çözüm yollarına rağmen bastıramadıkları yemek arzusunun temelindeki nedenleri ve bedene tutsak oluşlarındaki gerçeği bulmaya çalıştıklarını belirtti.

MUTSUZLUK NEDENİ
Herkesin istediği gibi olamadığı için kendini yetersiz, mutsuz hissettiğini dile getiren Aslı Ertürk "Bireyin nasıl olması, nasıl davranması gerektiğini söyleyen toplumsal kurallar, gerçekte olduğumuz insanı bizden uzaklaştırıyor" diyerek belgeselinde şu soruyu soruyor: "Var olan estetik değerler kimliklerimizi ne oranda şekillendiriyor?" Belgesel, yurtiçindeki festivaller dışında Hindistan Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde de gösterilecek.