kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meclis'te yoğun hafta

ANKA
Giriş Saati : 03.05.2009 12:03
Güncelleme : 03.05.2009 19:36
Yeni Haber
Meclis yoğun bir haftaya daha başlıyor. Meclis Genel Kurulu bu hafta, dışarıdan bakan olarak atanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yeminine sahne olacak.

Davutoğlu Salı günü Genel Kurul'da yemini edecek. Genel Kurul'da kabine değişikliği öncesinde CHP'nin eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşülmesi bekleniyordu. Ancak Şahin'in kabine dışı kalmasıyla gensoru önergesi de düşmüş oldu.

Meclis Genel Kurulu'nda geçen hafta Genel Kurul'da tüm maddeleri kabul edilen ancak tasarının tümünün oylaması sırasında toplantı yeter sayısına ulaşılamaması nedeniyle kanunlaşamayan Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri tamamlanacak. Genel Kurul'un gündeminde Türkiye ile Suriye arasındaki kara sınırındaki mayınlarla ilgili kanun tasarısı da yer alıyor.

Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenerek, toprakların tarıma açılmasını öngören kanun tasarısı, iki ülke kara sınırında bulunan anti personel-anti tank mayınları ile patlamamış mühimmatın temizlenmesini, imha edilmesini, böylece elde edilecek arazilerin tarımsal amaçlı kullanılmasını düzenliyor. Mayın temizleme ihalesi, Hazineye ait veya Maliye Bakanlığınca idare edilen mayından temizlenecek alanlar ile müstakil kullanımı mümkün olmayan ve bu taşınmazlarla bütünlük oluşturan Hazineye ait diğer taşınmazların, tarımsal faaliyetlerde kullandırılmak üzere yükleniciye bırakılması karşılığı yapılacak.

Söz konusu alanda bulunan, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait taşınmazlar da aynı yöntemle Maliye Bakanlığı tarafından ihale edilecek. Mayınlı alanda bulunmakla birlikte, Bakanlar Kurulu kararı gereğince belirlenen askeri yasak bölge ile sınır hattı boyunca tesis edilecek sınır fiziki güvenlik sistemi için ihtiyaç duyulacak alanlar, tarımsal faaliyetlerde kullanılmak üzere yüklenicinin kullanımına bırakılamayacak. Temizlenecek mayınlı alanların öncelik sırası, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma, Dışişleri ve Maliye Bakanlıklarının mutabakatı ile belirlenecek.

Genel Kurul'un gündeminde bu hafta Türk Ceza Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanın tasarısı da bulunuyor. Rüşvet suçunu Türk vatandaşı ya da yabancının yurtdışında işlemesi halinde Türk kanunlarının uygulanacağı suçlardan çıkaran tasarıya göre bir Türk vatandaşı yurtdışında rüşvet verirse Türkiye'de bulunması halinde kovuşturma için Adalet Bakanı'nın iznine gerek kalmayacak. Meclis Genel Kurulu bu hafta Salı günü 15.00-20.00, Çarşamba ve Perşembe günleri de 14.00-20.00 saatleri arasında mesai yapacak.

KİT KOMİSYONU DENETİMLERİNE BAŞLIYOR

KİT Komisyonu ise denetimlerine bu hafta başlayacak. Komisyonun 6 Mayıs Çarşamba günü gündeminde Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ile Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, 7 Mayıs Perşembe günü Sümer Holding A.Ş. ile Sümer Halıcılık, El Sanatları Sanayi Ticaret A.Ş'nin hesapları bulunuyor.