kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

dvd ekranı

YAVUZ BAYDAR
24.04.2009
Body of Lies / Yalanlar Üstüne (Tiglon)
Film:
* * * * Ekstralar: * *
Artık Türkiye'de herkesin tanıdığı David "Davos" Ignatius'un son romanından uyarlanan öykü, tabii ki, Ridley Scott gibi bir sinema ustasının elinden geçince, ortaya casusluk türünün yeni bir mücevheri çıkmış. Gayya kuyusu Ortadoğu'da, büyük bir terör şebekesinin izini sürmektedir CIA ajanı Roger Ferris (Leonardo DiCaprio). "Merkez" uydu aracılığıyla izlemekte, direktifler göndermektedir. "Merkez"deki "bağlantı adamı", Ed Hoffman (Russell Crowe), Ferris'in yaşam koşullarından bihaberdir. Bu çelişki, Ferris'i adım adım tehlikenin göbeğine yaklaştırır ve araya aşk girer. DiCaprio kusursuz oynuyor, Crowe ise sanki daha bombastik bir rol eksikliği içinde. Hararetle önerilir.

Transporter 3 / Taşıyıcı 3 (Sony BMG)
Film:
* * * Ekstralar: *
İlk iki film sanki Jason Statham için özel dikilmiş kostüm gibiydi. Zaten sadece bu yüzden tuttu. Sonra da diziye dönüştü. Frank Martin, bilmeyen belki vardır, karışık tiplerin siparişi üzerine karanlık kargoları taşıyan bir tip. Kurallara sadık. Tehlikelere hazırlıklı. İlk filmde Fransa kırsalındaydık. İkincisinde Miami ve çevre yollarında mafya ile köşe kapmaca. Bunda ise çıta biraz daha yükselmiş bulunuyor. Ukraynalı bir siyasetçinin kızı rehin alınmaktan kurtarılır ve Martin eşliğinde Marsilya'dan Odessa'ya yollanır. 'Olay', yolda geçecektir.

Criminal Minds / Season 3 (Tiglon)
Film:
* * * Ekstralar: * *
NYPD, CSI, NCIS, Numb3rs, Cold Case vs. derken acaba yorulduk mu? Hayır, polisiye dizilerde her zaman heyecan ve yenilik var. Tiglon garip bir kararla bu türün en iyilerinden birini üçüncü sezondan başlatmayı seçmiş. İlk sezonu siz de benim gibi izlediyseniz "Yazık," derdiniz. Çünkü üç yıldır süren dizide benzersiz bir heyecan ve akıcılık var. FBI içinde, Suçlu Davranış Analizi yapan bir ekibin serüvenleri... İlk iki sezonda ekip şefi Gideon'u Mandy Patinkin oynamıştı. Onun ayrılmasıyla Joe Mantegna geldi. Üçüncü sezon da öncekileri kadar sıkı. İzleyin, ama ilk ikisini nasıl bulursunuz, bilemem.

The Ballad of Narayama / Narayama Türküsü (AsSanat)
Film:
* * * * Ekstralar: Yok
Yoksulluk, acı, ölüm... Japon sinemasının ustalarından Shohei Imamura'nın 1983 tarihli yapıtı, Yol'dan bir yıl sonra Cannes'da büyük ödülü almıştı. İki filmde tematik bir benzerlik de yok değil. Kurt kanununun hükmettiği bir 19. yüzyıl öyküsü anlatıyor Imamura. Japonya'nın ücra bir köşesinde, yokluk ve açlıkla boğuşan bir dağ köyü. Kıtlık öyledir ki, köyde fazla bebekler ve 70'ini aşan her yaşlı zirvede ölüme terk edilir. Orin nine de 69 yaşına gelmiştir. O kadere razı olmadan önce, köydeki işlerini tamamlamaya çalışacaktır. Ağır aksak, şiirsel ve hümanizm dolu.
Haberin fotoğrafları