kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bu konser bize ömür boyu hatıra kalacak!

ASLI ÖRNEK / GÜNAYDIN
30.04.2009
Ünlü yapımcı Arif Mardin anısına yarın Kenny G, Işın Karaca ve Behzat Gerçeker TİM'de buluşacak. Kenny ile tanışmanın kendisi için hayal olduğunu söyleyen Karaca: Bu konserin tadı ağzımızda ömür boyu kalacak..
Grammy ödüllü, saksofon sanatçısı Kenneth Gorelick ya da bilinen sahne adıyla Kenny G, yarın TİM Maslak Show Center'da konser verecek. Arif Mardin'in anısına düzenlenecek gecede, usta müzisyene Behzat Gerçeker ve Türkiye'nin en güçlü kadın vokallerinden Işın Karaca eşlik edecek. Bugüne kadar Whitney Houston, Natalie Cole, Celine Dion ve Aretha Franklin gibi isimlerle ortak çalışmalar yapan Kenny G, altıncı stüdyo albümü 'Breathless' ile de dünya çapında 15 milyondan fazla satarak 'tüm zamanların en çok satan enstrümantal albümü'ne imza attı. Biz de kendisi Türkiye'ye gelmeden 'Arif Mardin Tribute' gecesinde Kenny G ile sahne almaya hazırlanan Işın Karaca ve Behzat Gerçeker'le konuştuk.

10 DAKİKA ÇIĞLIK ATTIM!
* Projeyi ilk duyduğunuzda ne hissettiniz?
Işın Karaca.:
Heyecanlandım. Bu proje ilk geldiğinde akıllarına ben gelmişim. Çünkü bu ülkede en iyi İngilizce şarkı söyleyen kişilerden biriyim. İngiltere doğumluyum ve o aksana sahibim. Bu tür projeler geldiğinde ben çok keyif alıyorum. Bana bu konseri telefonda söylediklerinde 'Nasıl yani?' dedim. Afalladım. 10 dakika evin içinde çığlık attım. Şunu da söyleyeyim; annem yurtdışından bu konsere gelmek için uçacak. "Ben bu adamı izleyeceğim" diyor. Behzat Gerçeker: Bizim orkestra olarak Jean François Michel de dahil birçok yabancı şarkıcıyla çalışma fırsatımız oldu. Cüneyt Ortan da bu projeyi bana haber verdi.

* Kenny G'nin hayatılarınızdaki yeri nedir? Sizin için bir anlamı var mı?
I.K.:
Olmaz mı... Ben ilk aşkımı onun şarkılarıyla yaşadım. Onunla aynı sahneyi paylaşmak ve tanışmak benim hayalimdi.
B.G.: Bir de Kenny G, çok önemli bir saksofoncudur. Dünyaya baktığınız zaman en büyük müzisyenlerle çalışmıştır. Düşünsenize Işın'ın hayaliymiş onunla aynı sahneyi paylaşmak ama şimdi gerçekleşiyor.

* Heyecanlı mısınız?
I.K.:
Çok... Şimdi Kenny G'den sonra Aretha Franklin'le çalışmayı istiyorum. Biliyorum ki; benim yolum bir gün onunla kesişecek. Bu arada yarın Kenny G ile aynı sahneyi paylaşmak benim için çok özel olacak. Zaten Arif Mardin için de böyle bir gecenindüzenleniyor olması konseri çok daha özel kılıyor. Bizim Sezen'le (Aksu) de Arif Mardin için bir projemiz vardı.

* Nasıl bir projeydi bu?
I.K.:
Biz bir albüm hazırlamıştık Sezen'le... Sezen'in en hit şarkılarına İngilizce sözler yazmıştım ben ve bitmek üzereyken Arif Ağabey kötüleşti. O iş arada kaynadı. O albümün çıkıp çıkmayacağını bilmem.

* Belki Arif Mardin'in ölüm yıldönümüne yetişir...
I.K.:
Bilemem ama mesaj buradan Sezen'e (Aksu) gitmiştir. (Gülüyor)

* Kenny G konseri nasıl geçer sizce?
B.G.:
Bence iyi geçecek. Hülya Avşar bile beni arayıp, yer istedi. Bu çok hoş!
I.K.: Bizim istediğimiz şu ki; Kenny G, bu konserde oldukça iyi isimlerle çalışacağını bilsin. Dinleyici de evine gittiğinde kendisini iyi hissetsin. Bu konser bizim için ağzımızda ömrümüzün sonuna kadar kalacak güzel bir tat... Herkese de nasip olmuyor.