kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

En 'harbi' Türkler bu televizyonda buluştu

EYLEM BİLGİÇ / GÜNAYDIN
30.04.2009
Milyonları kahkahaya boğan 'Koca Kafalar'ın yaratıcısı Varol Yaşaroğlu, şimdi de bir animasyon dizi hazırladı. İlk bölümü bu akşam atv'de yayınlanacak olan 'Harbi Tivi' herkesi çok güldürecek..
Denizdeki balıklar, uzaydaki astronatlar, çöllerdeki kovboylar Türk olsaydı ne olurdu? Hele bunlar bir de 'komik' tipler olsaydı? Ortaya kahkahası bol bir durum çıkardı herhalde... İşte bu akşam atv'de başlayacak olan 'Harbi Tivi'de en 'harbi' Türk karakterlerle izleyicileri kahkahaya boğacak. Yapımcılığını Grafi2000 Comedy'nin yaptığı 'Harbi Tivi', Türkiye'nin en ünlü animasyoncularından Varol Yaşaroğlu'nun projesi. Daha önce, Türkiye'nin ilk çizgi dizisi 'Pembe ve Mavi'ye imza atan, 'Koca Kafalar'la Türkiye'yi kahkahaya boğan Yaşaroğlu, bu kez 'Harbi Tivi' ile çocukları ve gençleri güldürecek.

HER BÖLÜMDE BİR GÖNDERME
Hafta içi her gün ekrana gelecek olan 'Harbi Tivi'de birbirinden ilginç karikatür tiplemelerinin komik animasyon maceraları yer alıyor. Bu tiplemeler çocuklar ve gençler arasında popüler olan filmlere, oyunlara, müziklere, masallara, haberlere ve öykülere göndermeler yaparak çeşitli komik maceralar yaşıyor. 'Harbi Tivi' ile animasyonu çocuklara ve gençlere sevdirmeyi amaçladığını söyleyen Varol Yaşaroğlu, Türkiye'de ilk defa tamamen animasyondan oluşan bir projeye imza attıklarını söylüyor ve oldukça iddialı konuşuyor: "Tüm Türkiye'yi güldüreceğiz!"

KARİKATÜR GİBİ PROGRAM
'Harbi Tivi'; Harbi Nine, Harbi Balıklar, Harbi Kovboylar ve Harbi Astronotlar gibi çeşitli tiplemelerden oluşuyor. Varol Yaşaroğlu, yarım saatlik ya da bir saatlik uzun hikayeler yapmaktansa, karikatür anlayışında yapılmış, kısa kısa skeçlerden oluşan bir program yapmayı tercih ettiklerini söylüyor. 25 dakikalık programda altı-yedi tiplemenin iki-üç dakikalık maceraları ekrana gelecek. Programı büyüklerin de severek izleyeceğine inanan Yaşaroğlu, 20'nin üstünde tiplemelerinin olduduğunu belirtiyor: "İlk dört hafta belli karakterler üzerinden gideceğiz. Diğer karakterler yavaş yavaş girecek."
Haberin fotoğrafları