kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'den Bakan Şahin'e gensoru

ANKA
Giriş Saati : 29.04.2009 20:50
Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında gerçekleşen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in başta Deniz Feneri davası olmak üzere çeşitli konulardaki tutumunun ele alındığını ifade eden Öymen,''Halka gerçek dışı bilgi verdiği ve Deniz Feneri davasının başından bu yana izlediği tavırların hukukun işlemesi açısından kaygı verici olduğu tespit edildi'' dedi.

Öymen, Bakan Şahin'in yasa dışı dinlemelerle ilgili açıklamaları ile YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na karşı tutumunun da toplantıda değerlendirildiğini bildirdi. Öymen, ''Bütün bu nedenlerle Adalet Bakanı aleyhine bir gensoru önergesi verilmesi kararlaştırıldı. Bu gensoru önergesini en kısa zamanda CHP Meclis Grubu TBMM'ye sunacaktır'' dedi. Öymen, Adaletin işleyişi konusunda ciddi kaygılar olduğunu söyledi.

Toplantıda Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin de ele alındığını ifade eden Öymen, Türkiye'nin Ermenistan'la ortak bir yol haritası oluşturma çabalarının hiç kimseyi tatmin etmediğini, Amerika'dan beklenen yaklaşımın elde edilemediğini fakat Azerbaycan ile ilişkilerin ise olumsuz etkilendiğini gördüklerini bildirdi. Toplantıda Kıbrıs konusunun da değerlendirildiğini ifade eden Öymen, hükümetin bu konuda izlediği politikanın kaygı verici olduğunu kaydetti. Öymen, Kıbrıs'ın Türkiye'nin gündeminde her zaman ön sıralarda yer aldığını kaydetti.

Öymen, bir eski bakanlardan Hikmet Sami Türk'e yönelik suikast girişiminin son derece üzüntü verici olduğunu sözlerine ekledi. Öymen, hükümetin bu tip konularda daha dikkatli olması gerektiğini de vurguladı.