kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül: Taksim için çaba göstereceğim

ANKARA
28.04.2009
Cumhurbaşkanı Gül, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasını isteyen sivil toplum örgütlerine "Bu konuda çaba harcayacağım" yanıtını verdi..
Sivil toplum kuruluşları 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan destek istedi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, "1 Mayıs için daha özgür bir ortam olmalı. Taksim de dahil geçen yıl yaşanan tatsız olayların yaşanmaması için çözüm üretilebilir. Bu konuda çaba harcayacağım" dediği öğrenildi. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Başkanı Sami Evren, TTB Genel Sekreteri Eriş Bilaloğlu ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret ederek, "1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istediklerini" bildirdi. Gül, sendikacıların isteğinin Düşünülmesi gereken bir talep olduğunu" söyledi. Toptan ise son kararı İstanbul Valiliği'nin vereceğini belirterek, talebi ilgililere aktarma sözü verdi. DİSK Başkanı Çelebi, Gül'e "1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda bayram havasında kutlamak istedikleri" yönündeki taleplerini ilettiklerini söyledi.

'BÖYLE BİR İRADESİ VARDI'
Çelebi, "Cumhurbaşkanı, taleplerimizi, genelde objektif olarak değerlendirdi, düşünülmesi gereken bir talep olduğunu söyledi. Zaten cumhurbaşkanı seçilmeden önce de böyle bir iradesi vardı" dedi. Öte yandan İstanbul Şişli'de bulunan DİSK Genel Merkezi önüne ve karşısına dün öğle saatlerinde MOBESE kamerası takıldı.