kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
AFİŞ MAHKEMEYE ALINMADI Aile, "Adana 6. Kolordu Cezaevi’nde işkence edilerek oğlumu öldürdüler. 1 yarbay, 5 çavuş, 5 er, oğlumu bunlar öldürmüşlerdi. Adalet İstiyorum" afişi hazırladı.

İşkenceyle ölümde tutuklu kalmadı

Nazan ERDEM / SABAH
24.04.2009
Ölen erin ailesi, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına tepki olarak, tek tutuklu er Hüseyin G.'nin serbest bırakılmasını istedi. 30 sanıklı davada tutuklu kalmadı..
Adana 6. Kolordu Komutanlığı Askeri Cezaevi'nde, 27 Temmuz 2005'te er Murat Polat'ın işkenceyle ölümüne neden oldukları, 6 askere de işkence yaptıkları ileri sürülen 1'i yarbay, 4'ü başçavuş 30 asker hakkında açılan, "işkence ve neticesi sebebi ile ağırlaştırılmış işkence" davasının görülmesine devam edildi. Ölen erin anne-babası Gülşen ve Kenan Polat, diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına tepki göstererek, tek tutuklu er Hüseyin G.'nin de tahliye edilmesini istedi. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada baba Kenan Polat, "Diğer sanıklar serbest, bu eri de serbest bırakın. Adalet istiyorum" dedi. Anne Gülşen Polat ise, oğlunu bir erin döverek öldürmüş olamayacağını söyleyerek, "Diğer sanıkların da tutuklu yargılanması gerekir. Komutanlar emir vermeseydi, askerler dayak atamazdı. Madem öbürleri tutuklu değil, bunu da tahliye edin" dedi. Ailenin özel hazırlattığı, afişi, mahkeme salonuna alınmadı.

AİLEDEN ÖZÜR DİLEDİ
4 yıldır tutuklu yargılanan er Hüseyin G. ise olanlardan dolayı aileden özür diledi. Er Hüseyin G., "İsyan sırasında meydana gelen bir olaydı. Komutanların sözlü emri ile emre uymayan mahkûmları dövdük. Murat P., mahkûm elbisesini giymeyince Erol, Mevlüt ve Nihat birlikte jopla vurduk. Başka mahkûmları da dövmüştük. Uzun süreden beri ben ve ailem mağdur oldu. Vereceğiniz karara saygılıyım. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Mahkeme, tutuklu sanığın tahliyesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.