kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonuna katılan Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesine ilişkin, "Aramızda herhangi bir şekilde yanlış anlama yoktur. Bütün bu yapılanlar, hem Türkiye hem de Azerbaycan içindir" dedi.

Resepsiyon gündemi Ermenistan ve revizyon

24.04.2009
Meclis'teki 23 Nisan resepsiyonuna iki konu damgasını vurdu: Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda varılan mutabakat ve olası kabine değişikliği..
Meclis'in 23 Nisan resepsiyonu protestoların gölgesinde yapıldı. Tüm törenleri protesto eden DTP buraya da katılmazken, 22 Temmuz'dan bu yana DTP'yi protesto eden asker de tavrını sürdürdü ve dün gece Meclis'e gelmedi. Resepsiyona, Ermenistan ile gelişen ilişkiler ve kabinede yapılması beklenen revizyon damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, dün akşam saatlerinde telefonda görüştüğü Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile yaptığı görüşmenin içeriği hakkında bilgi verirken, "Sadece Türkiye-Ermenistan, Türkiye-Azerbaycan değil Rusya, ABD, AB, hepsinin de şu anda bu konularla ilgili hiçbir dönemde görülmemiş şekilde bir yoğun diplomasi çalışması var. Ne yapılıyorsa bunların hepsi Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın çıkarı için yapılıyor. Eğer bütün bu işler başarılı bir şekilde neticelenirse bundan Türkiye, Azerbaycan, Ermenistan ve bütün bölge faydalanacak. Bunun ileride çok takdir edileceği kanaatindeyim" dedi.

AZERBAYCAN'A ÇİFTE GÜVENCE
Gül'ün, Sofya'da Aliyev ile görüşeceğini düşünen Başbakan Erdoğan ise, bunun sonuçlarına göre kendisinin de Aliyev ile bir araya gelebileceğini söyledi. Uluslar arası camia ile yürütülen trafikte kılı kırk yardıklarını, ona göre adımlarını attıklarını ifade eden Erdoğan, "Bizler bir defa hiçbir zaman kardeşlerimizi mağdur edecek, üzecek birşeyin adımını atmayız" dedi. Ancak Aliyev'in Sofya'ya gitmeyeceği belirtildi. Resepsiyonda konuşulan ikinci önemli konu ise kabine revizyonu oldu. Başbakan Erdoğan gazetecilerin "Bugün ya da yarın bir gelişme olacak mı?" sorusuna "Revizyon olduğu anda açıklayacağız. Bizler de her an tetikte bekliyoruz. Niye böyle telaş ediyorsunuz. Zaten sitelere girmiş çok kabiliyetlisiniz" dedi. Kabine değişikliği konusunda "Tüm mesai arkadaşlarımın kanaatlerini alırım" diyen Erdoğan, müstakbel bakanların değerlendirilmesi için ise "Bakan arkadaşlardan belki bir ikisiyle istişare yapılır. İstişare kalanla yapılır, gidecek olanla yapılmaz tabi" dedi.

TOPTAN: TECRÜBELERİMİ ANLATTIM
TBMM Başkanı Köksal Toptan, komutanların birinci Meclis ve kutlanma törenlerine katıldığını, tavırlarını protesto olarak algılamamak gerektiğini söyledi. Toptan, DTP'lilere ise abi olarak tecrübelerini anlattığını belirterek, "Bu işlerde yanlış yapılırsa millet bir daha göndermez" diye konuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP lideri Devlet Bahçeli ise Ermenistan ilişkilerinde gelinen son nokta konusunda "Demek ki Ermenistan konuyu biliyor, arabulucu İsviçre biliyor, Türkiye'den katılan şahıslar biliyor. bilmeyen sadece Türk milletve TBMM'dir" dedi.