kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
EMRE AKÖZ

Ordu cephanelikleri niye teslim ediyor?

Bedrettin Dalan'ın kurduğu İstek Vakfı'na ait arazide ele geçirilen silahlar ve bu arada bazı muvazzaf subayların (iki yarbay, iki binbaşı) gözaltına alınması ne anlama geliyor?
Önce haberde ayrıntı gibi duran önemli bir noktanın altını çizelim: Arazideki aramaya askeri personel de katıldı.
Yani arama ve gözaltılar, Silahlı Kuvvetler üst yönetimini bilgisi ve oluruyla yapılıyor.
Ergenekon, Kemalist sivillerin de desteğiyle, askeriyenin kadrolarını, silahlarını ve ideolojik konumunu (laiklik, ulusalcılık, vs.) kullanarak, iktidarı ele geçirmeye çalışan bir şebeke.
Bugüne kadar ortaya çıkarılan cephanelikler aslında askeriyeye ait. Böyle gizli cephanelikler oluşturmanın 'resmi gerekçesi' ise olası bir işgale karşı hazır olmak.
Ancak askeriye kökenli Ergenekoncular bu silahların yerlerini biliyor. Üstlerine gidilmese, silahları bir terör ortamı yaratmak için kullanacaklardı. Bazı entelektüeller ve sivil toplum örgütü yöneticileri (mesela Aleviler) öldürülecek, Türk-Kürt çatışması çıkarılacaktı.
Kanlı kaos ortamı darbeye uzak duran subayların da ikna olmalarını sağlayacaktı.
Bu şebeke stratejik konumu gereği ABD'ye ve Avrupa Birliği'ne karşı olduğu için, kendisine engel olarak gördüğü Batıcı subayları tasfiye edecekti.
Yani Org. Hilmi Özkök, Org. Yaşar Büyükanıt ve şimdi de Org. Başbuğ, Ergenekon'a set çeken, darbeyi engelleyen komutanlar.
Org. Başbuğ ince bir çizgide ilerliyor: Darbe yaptıkları takdirde onu da harcayacak olan Ergenekoncu subayların yakalanmasına olanak sağlarken, çeşitli mesajlarla (cezaevi ziyareti gibi) kurum içindeki Ergenekon dostlarını ve onların sivil uzantılarını teskin etmeye çalışıyor.
Soruşturmaya meşruiyet ve kanıt sağlanması için de, Ergenekoncuların kontrolüne girmiş olan gizli cephanelikler savcılara teslim ediliyor.
Silahları, bombaları gözleriyle görmeden halkımız darbe tezgâhına inanmaz; 'Ne malum' deyip durur.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın