kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karamanlis'den Kıbrıs iddiası

ANKA
Giriş Saati : 22.04.2009 12:02
Güncelleme : 22.04.2009 19:30
Yeni Haber
Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne bugün başlayan iki günlük resmi ziyaret öncesi yaptığı açıklamada Türkiye'yi eleştirerek "Bir işgal gücü olarak Türkiye'nin oynayacağı özel bir rol vardır ancak bu hayati konularda uzlaşmaz tutumunu sürdürerek, bir çözümü engelliyor" dedi. ..
Kostas Karamanlis, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne resmi ziyareti öncesi Rum Haber Ajansı ile yaptığı söyleşide ülkesinin, her zaman Kıbrıs halkını destekleyeceğini ve Kıbrıs müzakerelerinde Kıbrıs sorununa BM kararları ve AB ilkeleri ve değerleri zemininde adil, yaşayabilir ve işlevsel, iki bölgeli ve iki toplumlu federasyon temelinde çözüm bulunmasına yardımcı olmak için Rum Lideri Dimitris Christofias'a her türlü desteği vereceğini söyledi.

İlerideki sürecin ve müzakerelerin zor olduğunu ancak önemli farklılıkların devam etmesine karşın bazı ilerlemelerin kaydedilmiş olduğuna işaret eden Karamanlis,

"Bir işgal gücü olarak Türkiye'nin oynayacağı özel bir rol vardır ancak bu hayati konularda uzlaşmaz tutumunu sürdürerek, bir çözümü engelliyor" dedi.

Karamanlis, Yunanistan'ın, Türkiye'nin AB'ye tam katılımının açık bir çek vermediğini, Rum Kesimi ile ilişkilerinin normalleşmesi ve Ankara Protokolü'nün uygulanması gibi bazı ön koşulların yerine getirilmesi gerektiği yönündeki yaklaşımını yineledi.

Rum Kesimi'ne ziyareti sırasında Karamanlis, yarın Rum Parlamentosu'nda yapacağı konuşmada Kıbrıs sorunu, Türkiye-Yunanistan ilişkileri ve Türkiye'nin AB sürecine ilişkin görüşlerini dile getireceği bildirildi.