kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şahin'den Günay'a tepki

CİHAN
Giriş Saati : 20.04.2009 14:07
Güncelleme : 20.04.2009 20:44
Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yargıyı yıpratacak, kamuoyu nezdinde onun tarafsızlığına gölge düşürecek beyanlardan herkesin kaçınması gerektiğini söyledi. ..
Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturması kapsamında son gözaltılarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın sözlerini değerlendirirken, "Aynı kabinede görev yapan bakan arkadaşımızın kabinede görev yapan bakan arkadaşımızın yapmış olduğu bir konuşmayla ilgili konuşmayı pek şık bulmam. Ben Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili bir değerlendirme yapsam herhalde o da bunu şık bulmaz." diye konuştu.

Yargı Teşkilatı 2009 Toplantısı için Çeşme'de bulunan Bakan Şahin, toplantının açılış bölümüne katıldıktan sonra çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

"Her arkadaşımızın görüşlerine büyük saygı duyarız" diyen Bakan Şahin, ancak eleştirilen konunun yargısal bir konu olduğunu hatırlattı.

Şahin, "Bilindiği gibi bağımsız yargı organları anayasa, yasa ve hukuka uygun olarak vicdanlarıyla hareket ederler. Yanlış olabilir mi? Gerek soruşturma gerek kovuşturma evrelerinde olabilir mi? Olabilir. Bunun düzeltilmesi de yargı içinde olur. Bağımsız ve tarafsız yargının faaliyetleri konusunda fikir beyan ederken hepimiz dikkatli olmalıyız. Yargıyı yıpratacak, kamuoyu nezdinde onun tarafsızlığına gölge düşürecek beyanlardan hepimiz kaçınmalıyız. Yargı hepimize lazımdır. Yargı mensuplarımız büyük özveriyle adaletin tecellisi için çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Bazı siyasilerin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan bazı kişilerle ilgili olarak "yargı siyasallaştı" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Şahin, bu tür beyanları 'talihsiz' olarak değerlendirerek, şunları söyledi: "Şu anda Türkiye'de faaliyette bulunan 385 ceza ve infaz kurumunda dünkü tarih itibariyle 40 bin 129 tutuklu bulunuyor. Bunlardan hiçbirinin tutuklama kararını siyasetçiler vermedi. Bunlar tamamen yargı organlarının verdiği tutuklama kararları sonucu tutuklandılar. Herhangi bir tutukluyu ziyaret ettikten sonra yargı siyasallaşmıştır demek, bunun tutuklanma sebebi siyasi iktidardır, siyasetçilerdir demektir. Bu 40 bin 129 tutuklunun kararını siyasiler mi verdi? Böyle talihsiz bir beyan olur mu?"

Bakan Şahin, daha sonra Bakanlar Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Ankara'ya hareket etti.