kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

'Çiftçiler Lamborghini'ye borsacılar traktöre binecek'

15.04.2009
Gelecekte çiftçilerin çok zengin olacağını savunan ABD'li yatırımcı Jim Rogers "Çiftçiler, Lamborghini kullanırken, borsacılar traktör kullanmayı öğrenmek zorunda kalacak" dedi..
ABD'li ünlü yatırımcı, finans yorumcusu ve George Soros'la birlikte Quantum Fund'ın da kurucularından olan Jim Rogers, önümüzdeki dönemde en az zarar görecek kesimlerden birinin çiftçiler olacağını savundu. Röportaj yaptığı Businessweek muhabiri Rana Foroohar'a çiftçiliğin yaygın olduğu Indiana Eyaleti'ne taşınmasını ve bir çiftçi ile evlenmesini tavsiye eden Rogers "Çiftçiler, Lamborghini marka araba kullanırken, ticaret ve borsa ile uğraşanlar traktör kullanmayı öğrenmek zorunda kalacak" dedi.

'PETROL KALMAYACAK'
Ünlü yatırımcı, krizin merkez üssü Wall Street'in geçmişteki durgunluğu yeniden yaşadığını belirterek, koşullara göre fırsatları değerlendirerek para kazanma zamanı olduğunu söyledi. Rogers, "Uzun dönemde emtia fiyatları düşer ancak o zamana kadar biz de ölmüş oluruz" dedi. Rogers, son 40 yılda önemli bir petrol kaynağı keşfedilmediğini belirterek, "Petrol rezervleri azalıyor. Böyle giderse, 20 yıl sonra ortada petrol kalmayacak. Gelecek 20 yılda insanlar emtiadan para kazanacak" dedi. Tarihte sadece bu kriz döneminde dünyadaki çok sayıda merkez bankasının aynı anda para bastığını hatırlatan Rogers, tüketici fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini, altının yükselmesinin bunun işareti olduğunu kaydetti.