kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu, 3N hizmetini 81 ilde başlatarak mobil interneti daha da ucuzlatacaklarını söyledi.

Cepte mobil internete ÖİV'den sonra Turkcell indirimi de geldi

15.04.2009
Mobil internete 20'lik ÖİV indiriminden sonra Turkcell, 19 milyon abonenin kullandığı hizmete yüzde 17 ile 70 arası indirim yaptı..
Yılın başında mobil internete uygulanan Özel İletişim Vergisi'nde yüzde 20 lik indirim yapılmıştı. Turkcell, 3'üncü Nesil (3N) mobil internet altyapısı kurulmadan önce cepten internet hizmetine yüzde 17 ile 70 arasında indirime gideceğini açıkladı. Turkcell mobil internet kullanımıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında cepten internete bağlanan kullanıcı sayısının 2 yılda 12 milyondan 19 milyona ulaştığını, kullanıcıların akşam 6 ile gece 12 arasında internet kullanımının arttığını açıkladı. 2008 yılında iPhone, BlackBerry ve Windows işletimine sahip akıllı telefonların tercih eden abonelerin internet kullanımının 4 kat artırdığı belirten Turkcell Genel Müdür Yardımsı Lale Saral Develioğlu hafta içi akşam saatleri ve Pazar günleri mobil internet kullanımının arttığını kaydetti. Develioğlu akşam 18 ile 24 arasında ofisten eve dönerken kullanımın arttığını gözlemlediklerini söyledi. Cep telefonu kullanıcılarının akşam saatlerinde konuşmaları azalırken internet kullanımının arttığına dikkat çeken Develioğlu, 3N ile birlikte fiyatların düşmeye devam edeceğini, yurtdışı data kullanım ücretlerine de indirim yapıldığını sözlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları