kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
SEVİLAY YÜKSELİR
SEVİLAY yazıyor

Eyüp Özgüç neden görevden alındı?

Avrupa 2010 Kültür Ajansı'nda şoklar devam ediyor. Biliyorsunuz. Kısa bir süre önce Yürütme Kurulu Başkanı Nuri Çolakoğlu ve üç üye "Susma haklarını koruyarak" görevlerinden istifa etmişti. Onlar susma hakkını kullanmıştı ama el altından da istifalarına sebebin Başbakanlık tarafından ajansın Genel Sekreterlik görevine atanan Eyüp Özgüç ile anlaşmazlık olduğunu yazdırmışlardı. Eyüp Özgüç bu istifaların ardından ısrarımı kırmayıp Pazar günleri yayımlanan Baş Başa adlı söyleşi sayfama konuk olmuş ve hakkında ortaya atılan tüm iddialara yanıt vermişti.
Dün öğrendim ki, Özgüç, Yürütme Kurulu üyeleri tarafından görevden alınmış. Özgüç'e yakın bir isim aradı; "Biliyorsunuz Eyüp Bey devlet memuru. Size verdiği söyleşi için Başbakanlık'tan izin almamış. Onun için görevden aldılar!" dedi. Önce şok oldum. Hani derler ya "Güleyim mi, ağlayayım mı?" moduna girdim.
Eğer gerçekten bana verdiği izinsiz söyleşi için görevden alındıysa çok komik!
Ha başka bir sebebi varsa onun da derhal kamuoyu ile paylaşılması kanaatindeyim.
Ya ajansın ya da projenin sorumluluğu üzerinde olan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı 'nın derhal açıklama yapması gerekiyor.
Bunlar bir yana ama bu proje gündeme geldiğinden beri diyorlar ki; "İstanbul, 2010'da Avrupa'nın Kültür Başkenti olacak ve uçacak!"
Kusura bakmasınlar ama şunu çok merak ediyorum: Hayata geçirdikleri veya geçirmeyi düşündükleri projeler yerine, sürekli istifalar ve görevden almalarla gündeme gelen bir organizasyon İstanbul'u nasıl uçuracak?
Böyle mi?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın