kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
YANLIŞ ZANLIYA DAYAK... Beyoğlu polisinin, kendisine şişe atan bir kişiyi takip ederken bir eve girip olayla ilgisi olmayan H.A.'yı dövdüğü iddia ediliyor. Ancak Beyoğlu Emniyeti bu iddiaları reddediyor.

'Beyoğlu Emniyeti şiddet uyguluyor'

HÜLYA KARABAĞLI / ANKARA
14.04.2009
Beyoğlu Emniyeti hakkındaki şikâyetleri değerlendiren komisyon ihbarların doğru, suçlu polislerin ise görevde olduğunu saptadı..
Nijeryalı göçmen Festus Okey'in yaşamını yitirmesiyle gündeme gelen İstanbul Beyoğlu Emniyeti, Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun ikinci incelemesinde de kırık notlarını düzeltemedi. DSP İstanbul milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş "İhbarlar ne yazık ki doğru" dedi. Dayak yiyen kişilerle görüştüklerini belirten Ağırbaş, "Bizde şiddet yok" savunmasını yapan Beyoğlu Emniyeti'ni inandırıcı bulmadığını vurguladı.

BİR YILDA 22 VAKA
Önceki gün akşam saatlerine kadar Beyoğlu'nda incelemelerde bulunan Ak Partili Zafer Üskül başkanlığındaki komisyon, Beyoğlu Kaymakamlığı'nda mağdurlarla bir araya gelerek şikâyetleri dinledi. Trafiği sıkıştıran çöp kamyonunun çekilmesi için yardım istedikleri polisten dayak yediklerini iddia eden Mehmet A. ve oğlunun da katıldığı toplantıda, olayın yaşandığı bölgede görev yapan tüm polisler ile hastanede görev yapan polisler de hazır bulundu. Polis minibüsünün marka ve plakasını teşhis eden baba, dayakçı polisleri göremediklerini ancak olayı gören küçük oğlunun savcılıkta polisleri teşhis ettiği bilgisini verdi. Bunun üzerine Beyoğlu Emniyeti'ne polislerle ilgili ne işlem yapıldığı soruldu. CHP'li Çetin Soysal SABAH'a, "Polis memurları görevlerindeydi" dedi. Beyoğlu mağdurlarından bir genç ise milletvekillerini derinden etkiledi. Soysal, bir baskında yanlışlıkla yakalanan gencin feci şekilde dövüldüğünü söyledi. Komisyon üyeleri Beyoğlu'nda bir yılda 22 şiddet iddiası bulunduğunu belirterek, şiddetin karakolda değil, mukavemet sırasında ya da polis aracında uygulandığını açıkladı.