kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Doğrusunu, Obama'dan çok Kouchner söylemiş olabilir"

ANKA
Giriş Saati : 14.04.2009 12:03
Güncelleme : 14.04.2009 21:59
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama'nın Ankara'da Türkiye'yi "güçlü ve laik bir demokrasi" nitelendirdiğine dikkat çeken New York Times gazetesi, Türkiye'nin "dinin güçlenmesine ve laikliğin daha az vurgulanması"na doğru ilerlediğini savunan Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in "gerçeğe daha yakın" bir değerlendirmesini yapmış olabileceği yorumunu yaptı...
New York Times gazetesi, Barack Obama'nın Avrupa gezisinin sonuçlarını değerlendirdiği, John Vinocur imzalı bir yorum yayınladı. Yorumda Obama'nın Türkiye'yi "güçlü ve laik bir demokrasi" olarak adlandırarak Washington'un uzun bir süreden beri devam eden Türkiye'nin AB üyeliğine desteğini teyid ettiği kaydedildikten sonra şöyle devam edildi:

"Ancak bir dakika. Fransız Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, AB'ye girerse birliğin ilk Müslüman üyesi olacak Türkiye'nin, esasen "dinin güçlendiği ve laikliğin daha az vurgulandığı' bir duruma doğru yöneldiğini söylerken gerçeğe çok daha yakın bir değerlendirmesini yapmış olabilir."

"RASMUSSEN OLAYI TÜRKİYE İÇİN PEK İYİ BİR REKLAM DEĞİL"

NATO Zirvesi sırasında Türkiye'nin itiraz ettiği, Anders Fogh Rasmussen'in Genel Sekreterliği adaylığına ilişkin olarak yapılan bir pazarlığa da değinildiği yorumda Rasmussen'in, Danimarka Başbakanı olarak Hz. Muhammed karikatürlerine ilişkin ifade özgürlüğü meselerinde "boyun eğmeyi reddettiği" ne dikkat çekildi. Söz konusu mutabakatın çerçevesinde Türkiye'ye NATO'da bir dizi görev "ikram edildiği"ne işaret edilen yorumda Rasmussen olayına ilişkin olarak şu görüşleri de dile getirildi:

"Bu, Suriye, Irak ve İran ile olan coğrafi sınırlarının AB'yi Arap topraklarının ortasına kadar genişletecek olan Türkiye'nin üye olması halinde nasıl harekete edeceğine ilişkin pek mükemmel bir reklam değildir. Ama, Haziran'daki Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesi Türkiye'nin AB'ye katılımına karşı çıkanları için nimet."