kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

PKK'ya ağır darbe

AJANSLAR
Giriş Saati : 14.04.2009 10:03
Güncelleme : 14.04.2009 23:32
Yeni Haber
Terör örgütü PKK'ya yönelik 12 ilde başlatılan geniş kapsamlı operasyonda 50 kiiş gözaltına alındıb..
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca ''terör örgütüne yönelik soruşturma'' kapsamında 12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların sayısı 50'ye çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütüne yönelik 12 ilde başlattığı eş zamanlı operasyon sürüyor. Yaklaşık 2 yıl önce terör örgütü PKK'nın talimatıyla kurulan ''Türkiye Koordinasyon Birimi''nin mahkeme kararıyla teknik takibi, telefonlarının dinlenmesi, banka hesap hareketlerinin incelenmesi sonucu başlatıldığı belirtilen operasyon kapsamında 4 kişinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltındaki kişi sayısı 50'yi buldu.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında, ''yurt dışından para akışını sağlamak, örgüte adam kazandırmak, siyasi faaliyetlerde bulunmak, eylemleri organize etmek'' gibi terör örgütünün Türkiye genelindeki tüm faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulan ''Türkiye Koordinasyon Birimi''nde görevli örgüt üyesi 8 kişi de bulunuyor.
Gözaltına alınanların sorgusu sürüyor.

ÖCALAN'IN AVUKATI VE 3 DTP'Lİ BAŞKAN YARD. GÖZALTINDA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince 13 ilde başlatılan operasyonlarda aralarında DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek ile terör örgütü ele başısı Abdullah Öcalan'ın avukatı Seracettin Irmak'ın da bulunduğu 40'ı aşkın kişi gözaltına alındı.

Operasyonda DTP Genel Başkan Yardımcıları Kamuran Yüksek ve Selma Irmak gözaltına alındı. Bu iki ismin dışında bir Genel Başkan Yardımcısının daha gözaltına alındığı öğrenildi.