kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bahçeli: Ermenistan sınır kapısını açmaya kimsenin gücü yetmez

ANKA
Giriş Saati : 14.04.2009 17:25
Güncelleme : 14.04.2009 19:43
Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gerilmesine neden olan Ermeni Sınır kapısının açılması konusunda sert konuştu...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon soruşturması kapsamında 12. dalga kapsamında gözaltına alınan akademisyenlerle ilgili " Soruşturma ve yargılama safhalarının parça parça sürdürüldüğü tefrikaya (arkası yarın) dönen hukuki süreçler, kamuoyunda sürekli tartışılan bir huzursuzluk kaynağı haline gelmiştir" şeklinde değerlendirdi.

Hukukun siyasi amaçlara alet edildiğini vurgulayan Bahçeli, adaletin siyasi iktidar tarafından korku baskı ve yıldırma silahı olarak kullanıldığına dair endişelerin toplumda giderek yaygınlaştığını söyledi.

Bahçeli, bu süreçte herkesin Türk Adaletine güvenmesi gerektiğinin altını çizerek şöyle dedi:

"Ancak, bu süreçlerin zamana yayılarak sürekli gündemde tutulmaması, adil yargılama ilkesine uygun olarak biran önce tamamlanması da toplumsal güven ve huzur açısından büyük önem taşımaktadır. Beklentimiz, suç ve suçluyu tasnif ederken, masum olabilecek insanların haysiyetlerini incitecek davranışlardan uzak durulması, adil uygulamaların elbette ki hukuka uygun ve ancak insani ölçüleri de dikkate almasıdır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son günlerde Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gerilmesine neden olan Ermeni Sınır kapısının açılması konusunda sert konuştu. Bahçeli, "Bilinmelidir ki, soykırım yalanına dayalı iddialarından vaz geçilmedikçe, işgal altında tutulan Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan'a iade edilmedikçe ve Türkiye üzerindeki toprak taleplerinden dönülmedikçe, Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırı açmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Yeter ki, Türk milleti uyanık ve kararlı olsun" dedi.

Bahçeli Meclis'te partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hükümetin izlediği dış politikayı eleştirerek, açılması planlanan Ermenistan Sınır Kapısı ile ilgili gerilen Azerbaycan-Türkiye ilişkilerine değindi. Bahçeli, AKP Hükümetince verilen taahhütlerin, imzalanan belgelerin, yapılan anlaşmaların ve onaylanan dayatmaların sonucunda Türkiye'nin onurunun zedelendiğini söyledi.

Bahçeli Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ermenistan'a yaptığı ziyarete vurgu yaparak, "Ermenistan ile ilişkiler ve sözde Ermeni soykırım iddialarının içte ve dışta aldığı yeni boyut bu kapsamda ele alınmalı, hükümetin sonu gelmeyen tavizlerinin, karşılık bulmayan adımlarının beklenen sonucu olarak görülmelidir" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ruh halini kendi ağzından tam anlamıyla yansıtan "kuzu kuzu yaptırırlar" anlayışıyla taviz üstüne tavizler verdiğini kaydeden Bahçeli, "Tam bir boyun eğmişlik hali maalesef diplomasiye ve dış politikaya hâkim olmuştur" diye konuştu.

Bahçeli, AKP hükümetinin duyarsızlığını ve teslimiyetini bazı ülkelerin fırsat olarak değerlendirdiğini öne sürdü. Bahçeli bu ülkelerin, Kıbrıs'tan, Ermeni meselesine, Ruhban Okulundan, sözde ekümenik iddiasına, Iraklı aşiret reisleri ile ilişkilere, küresel terörün önlenmesinde Mehmetçiğe verilen uluslar arası görevlere kadar her alanda dayatma listelerini birbiri ardınca sıralamaya başladıklarını iddia etti. Bahçeli şöyle konuştu:

"Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgesel projelerini ve Avrupa Birliği'nin iç ve dış politikalarını Türkiye için tek kurtuluş ve iktidarı için meşruiyet fırsatı olarak gören AKP zihniyeti, Türkiye'nin haysiyetiyle sürekli oynanmasına göz yummuştur. Bu karanlık süreçte, Türkiye'nin milli hassasiyetlerinin rencide edildiği, Türk tarihin karalandığı, milli çıkarlarının ucuz pazarlık ve alay konusu yapıldığı, her uluslararası toplantıda hükümete ev ödevlerinin verildiği hepinizin malumudur. AKP hükümetince verilen taahhütlerin, imzalanan belgelerin, yapılan anlaşmaların ve onaylanan dayatmaların bizi götüreceği nihai netice maalesef Türkiye'nin onurunun zedelenmesi, milli birliğinin parçalanması ve dönüşü olmayan bir stratejik uçuruma düşülecek olmasıdır."

SOYKIRIM İDDİALARI

Her uluslararası ilişkide bir dayatma unsuru ve ilişkilerin devamında bir ön şart haline gelen Ermeni meselesinin giderek içinden çıkılmaz bir hale geldiğini ifade eden Bahçeli, "Türkiye, sözde Ermeni soykırım iddialarını ve pazarlıklarını, parlamentolarda son dakikaya kadar kabul etme-etmeme kâbusları arasında ağır şantajlara maruz kalarak taviz vermeye mecbur bırakılmaktadır" dedi.

Bahçeli, "Türkiye'ye yönelik sözde soykırım iddialarını ve toprak taleplerini tırmandırarak sürdüren Ermenistan'a, sınır kapılarını açmayı dile getiren ve bu ülke ile diplomatik temasa kalkışan AKP, ecdadımızın yargılanması konusunda da ümit ve cesaret vermiştir" suçlamasında bulundu.

"AZERBAYCAN ÜZERİNDE SİNSİ OYUN"

Bahçeli, Azerbaycan üzerinde bazı sinsi oyunların oynandığını iddia ederek şöyle dedi:

"Türk milletini sözde ikna etmek, gerçekte aldatmak ve Azerbaycanlı kardeşlerimizi oyalamak üzerine bir sinsi oyun da sahneye konulmuştur. Başbakan Erdoğan'ın kamuoyu tepkisi üzerine çark ederek sözde açılımın "ancak Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki mutabakatla' yapılacağını açıklamış olmasının bu açıdan inandırıcılığı yoktur.

Konuya ilişkin olarak dile getirdiğimiz tepkiler üzerine "muhalefet ne derse desin, biz bildiğimizi yaparız, hiçbir zaman çözümsüzlüğü çözüm olarak görmeyiz' diyen Başbakan'ın, teslimiyeti inatla sürdürmeye kararlı olduğu görülmektedir. Üstelik bu konuda, gerçekleri dile getiren muhalefeti 'çok çirkin bir iftira kampanyası yürütmekle' suçlamaya kalkışması da Sayın Başbakanı hiçbir zaman aklayamayacak ve bu ağır vebalden kurtulmasını sağlamayacaktır."

"SINIR KAPISINI AÇMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK"

Bahçeli, son günlerde Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gerilmesine neden olan Ermeni Sınır kapısı ile ilgili de sert eleştirilerde bulunarak şunları kaydetti:

"Bilinmelidir ki, soykırım yalanına dayalı iddialarından vaz geçilmedikçe, işgal altında tutulan Dağlık Karabağ bölgesi Azerbaycan'a iade edilmedikçe ve Türkiye üzerindeki toprak taleplerinden dönülmedikçe Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırı açmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Yeter ki Türk milleti uyanık ve kararlı olsun"

MHP'NİN TESBİTLERİ

Bahçeli, Türkiye Ermenistan arasındaki ilişkilerinin önemli olduğuna vurgu yaparak, "Bu ilişkiyi yalnızca Karabağ meselesine indirgemek, Ermenistan ile Türkiye arasındaki diğer pürüzleri yok saymak anlamına gelecek bir geri adımdır" sözleriyle dile getirdi.

Bahçeli MHP olarak bazı tespitlerde bulunduklarını belirterek bu tespitleri de şöyle sıraladı:

" 1. Türkiye'nin, başından beri sözde "Ermeni Soykırımı'nın tamamen haksız bir iddia ve iftira olduğunu, uluslar arası camiaya maalesef yeterince anlatamamış ve kendisini etkin bir biçimde ifade edemediği bilinmektedir.

2. Komşu devlet ve toplumlarla karşılıklı hakların korunduğu dengeli ve saygılı ilişkilerin kurulması kuşkusuz çok önemli ve vaz geçilmez yönetim gerçeğidir. 3. Kamuoyuna aktarıldığının aksine, Ermenistan'la hasmane bir ilişki bulunmamaktadır ve buna gerek de yoktur.

4. Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin durumu ve seviyesi beraberinde Kafkasya'da dengeleri değiştirecek stratejik sonuçlara neden olabilecek önemli ve hassas bir noktadır."