kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rahşan Ecevit: Parti birikimleri hovardaca harcandı

ANKA
Giriş Saati : 14.04.2009 17:48
Güncelleme : 14.04.2009 19:43
Yeni Haber
Rahşan Ecevit, DSP'de sadece genel başkanın istifa etmesinin yeterli olmadığını, parti yönetim kurulu ve parti meclisi üyelerinin de görevlerinden ayrılmaları gerektiğini bildirdi. ..
Rahşan Ecevit, DSP'deki gelişmelerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Birkaç gün önce DSP Yönetim Kurulu'nun Parti Meclisi ile çok uzun süren bir toplantı yaptığını, toplantı sonunda bir bildiri "yayınlanmadığını", ertesi gün Merkez Yönetim Kurulu'nun, bu kez il başkanlarıyla yine saatler süren bir toplantı gerçekleştirdiğini kaydeden Ecevit, "Bu toplantı sonunda da bir bildiri yayınlanmadı. Belli ki bir sıkıntı vardı" dedi.

PARTİ OKULU DEĞERLENDİRİLMEDİ

Ecevit, seçimlerin her zaman kazanılmadığını, kazanılamayacağını belirterek, "Ancak DSP'nin aldığı oy oranının bu kadar düşük olmasında parti yönetiminin hataları açık seçik ortadadır. Bunun en başında yönetimin örgütleri ihmal etmesi geliyor. Örgütler eğitilmedi. Parti Okulu'muz değerlendirilemedi. Onlara diğer partilerin faaliyetleri karşısında ne gibi çalışmalar yapabilecekleri anlatılmadı. Türkiye'nin ve diğer ülkelerin gündemindeki konularla ilgili bilgiler verilmedi. Bilgilendirilmedikleri için de bölgelerinde yetersiz kaldılar" dedi.

Örgütlerde konuşma yeteneği olan da olmayan da bulunduğunu, ellerine muntazaman yazılı metinler ulaştırılmadığı için bu kişilerin konuşamadıklarını belirten Rahşan Ecevit, "Yalnız kaldılar, başarısız oldular, huzursuzlandılar ve bu huzursuzluk birkaç gün önceki Merkez Yönetim Kurulu'nun Parti Meclisi ile yaptığı toplantıya ve daha sonra da Merkez Yönetim Kurulunun İl başkanları ile yaptığı toplantıya yansıdı" dedi. Rahşan Ecevit şöyle devam etti:

"Genel Merkez Yönetim Kurulu hatalıydı. Dürüstlüğü ve temizliği ile ün salmış Demokratik Sol Partinin maddi ve manevi birikimleri hovardaca harcandı. Başarısızlıklarını örgütlerin üzerine yıkmamalıydılar. Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri siyaset yapma konusunda yetenekli olmayabilirler. Bu bir suç, kusur değildir. Ama bu nedenle bir başarısızlık söz konusu olunca bunun bir bayrak yarışı olduğu kabul edilerek bayrağı yeni bir ekibe teslim etmekte tereddüt etmemek de en doğru davranış olur."

"YÖNETİM VE KURULLARI İSTİFA ETMELİ"

Rahşan Ecevit açıklamasının son bölümünde DSP'nin başarısız olduğunu, bir seçim kaybettiğini anlattı. Bu nedenle dört buçuk yıldır görev başında olan Genel Başkanın görevinden ayrıldığını hatırlatan Ecevit, "Ancak yönetimi ayrılmadı. Oysa parti çalışmaları ekip işidir. Yönetim Kurulu ve Parti Meclisinin de Genel Başkanla birlikte ayrılması gerekirdi. Böylece yeni genel başkana kendi ekibiyle çalışma imkanı tanınmış olurdu, olunmalıdır da. Demokratik Sol Partili örgütler inançlı, yürekli, ilkeli ve sabırlıdırlar. Onlar Demokratik Sol Parti'yi yeniden iktidar yapabilecek güçtedir" açıklamasını yaptı.