kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

YSK belgelerin asıllarını istedi

CHA
Giriş Saati : 14.04.2009 19:43
Yeni Haber
Adana'da yapılan yerel seçimler sonrasında partilerin itiraz ettiği konularda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Adana İl Seçim Kurulu'ndan belgelerin asıllarını talep ettiği öğrenildi.

Seçimler sonrasında AK Parti ve CHP, seçimlere hile karıştırıldığı tutanaklarda oynandığı, sandık cetvellerinin kayıp olduğu ve adliyede görevli olmadığı halde oy torbalarında işlem yapan kişilerin olduğu yönünde YSK'ya itirazda bulunmuştu. YSK ise bugün partilerin fotokopi belgeleriyle itiraz ettiği konularda belgelerin asıllarını il seçim kurulundan talep etti. Bugün 6 ilin itirazlarını değerlendiren YSK, Adana'dan belge talep etmesi partililerce sevinçle karşılandı.

AK Parti Adana İl Başkanı Mehmet Sağlam, YSK'nın aldığı ara kararın anlamlı olduğunu belirterek "Bizim yaptığımız itirazın YSK tarafından ne kadar ciddiye alındığını gösteriyor. YSK hakimlerden teşekkül ediyor. Bu nedenle il ve ilçe seçim kurullarından belgelerin aslını talep ettiler. Bu talep seçimin iptalini güçlendiriyor. Konu yargıya da intikal etmiş durumda. Biz fotokopilerle müracaat ettik. YSK belgelerin aslını isteyerek seçimin iptali güçlenmiştir." dedi.

Adana Barosu avukatlarından Mustafa Çinkılıç ise YSK'nın 6 ilin seçimlerine yönelik iptal talebini reddettiğine dikkat çekerek "Adana'ya ilişkin ise ara kararı verdi. Eğer itirazlar ciddi olmasaydı başvurular reddedilirdi. Adana'nın talebinin ciddiye alındığını gösteriyor. İptal olacağı yönde herkeste bir kanaat oluştu. Eğer bu kanat oluşmasaydı bugün 6 ili reddeden YSK Adana'yı da reddedebilirdi." dedi.

YSK'ya başvurularda fotokopilerle müracat edildiğine dikkat çeken Cinlıkıç, "YSK bu verilen bilgi ve belgeleri ciddi gördü ve net bilgi ve belgelerle pekiştirmek istiyor. Kendisine bağlı olan ve İl Seçim Kurulu'ndan belgelerini istedi. Bu belgelerin eksiksiz tam olması gerekir. Hiçbir kuşkuya yer vermemesi gerekir. Bazıların gönderilmemesi bazıların eksik gönderilmesi gibi bir olumsuz süreç olmaması gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

İL SEÇİM KURULU MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINMALI

İl Seçim Kurulu Müdürü ile Büyükşehir belediyesi arasında ticari ilişki olduğuna dair haberler yayınlandığına dikkat çeken Çinkılıç, "Hala orada görev yapıyorsa kuşkuları doğuruyor. Hakkında inceleme başlatılan kişinin il seçim kurulunda görevi yok ama ilçe seçim kurlundaki görevi hala duruyor. Hala görevine devam ettiği görülüyor. En azından açığa alınması gerekir. Kaygı ve kuşkuları ortadan kaldırmak gerekir" dedi.

Seyhan İlçe Seçim Kurulu'nda sandık cetvellerinin kayıp olduğunu, bunu YSK'nın da değerlendireceğini anlatan Çinkılıç, "Sandık kurulu başkanın oyları okurken bu cetvellerin olmadığını rapor etmiştir. Bu cetveller yoksa tutanaklar neye göre yazıldı. Çetele mi tutuldu. Sandıklar da sayılmadığına göre o zaman tutanaklar geçersizdir. Geçersiz tutanaklarda 3 bin 300 oy demektir. Seçimin kaderini etkileyecek bir rakamdır." ifadelerini kullandı.