kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tayland'da olağanüstü hal ilan edildi

CİHAN
Giriş Saati : 12.04.2009 11:20
Güncelleme : 12.04.2009 20:05
Yeni Haber
Tayland'da bir süredir hükümeti protesto eden muhalif göstericilerin dün Pattaya bölgesinde şiddet olaylarına yol açması nedeniyle ülkede olağanüstü hal ilan edildi. ..
Polis gücünün, protestolarını sürdüren muhalif Diktatörlük Karşıtı Demokrasi Birliği (UDD) partisinin Pattaya lideri Arisman Pongruengrong'u sabah saatlerinde tutuklaması gerginliği artırmıştı. UDD liderleri de Arisman Pongruengrong'un serbet bırakılmaması durumunda, başkent Bangkok'taki hükümet konağını işgal etmekle tehdit etmişti. Bunun üzerine Başbakan Abhisit Vejjajiva Bangkok ve çevre illerinde olağanüstü hal ilan etti.

Tayland'da yürürlükteki olağanüstü hal kanunları çerçevesinde 5 kişiden fazla bir araya gelmeler ve binalara toplu girişler yasaklanmış oldu. Yine aynı kanun çerçevesinde polisin 7 güne kadar gözaltına alma yetkisi bulunuyor. Bu gelişmelerden sonra polisin hükümet konağı çevresindeki göstericileri dağıtmak için şiddete başvurup başvurmayacağı merak ediliyor.

Asya zirvesinin yapıldığı Pattaya kentinde de dün protestocu göstericilerin zirvenin yapılacağı binaya zorla girmelerinin ardından zirve iptal edilmiş, bölgede olağanüstü hal ilan edilmişti.

Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) zirvesi için gelen liderlerin hepsinin helikopterlerle bölgeden tahliyesinin ardından da bölgedeki olağanüstü hal kaldırılmıştı.

Eski Başbakan Taksin Şinavatra yanlısı göstericiler, Abhisit'in parlamentoyu feshederek, seçim çağrısında bulunmasını talep ediyor. Taksin Şinavatra'nın 2006'da darbeyle uzaklaştırılmasının ardından Abhisit'in iktidara halkın oylarıyla değil, meşru olmayan yollarla geldiğini söyleyen göstericiler, Abhisit'in istifa etmesini ve yeni seçimlerin yapılmasını istiyor.