kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama: "İşbirliğine ihtiyaç var"

AA
Giriş Saati : 12.04.2009 11:22
Güncelleme : 12.04.2009 20:05
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama, "Finansal çöküş, iklim değişikliği, nükleer silaha sahip ülkelerin artması ve benzeri sorunları çözmek için küresel işbirliğine ihtiyaç olduğunu" söyledi...
Obama, göreve gelişinden sonraki ilk deniz aşırı ziyaretlerinden sonra radyo ve internetten yayımlanan konuşmasında, kendi ülkesinin yanı sıra dünya genelindeki insanların dikkatinin de ortak faydalara odaklanması gerektiğini ifade etti.

Sorunlarla, ne kadar güçlü olsa da bir ülkenin tek başına başa çıkamayacağını belirten Obama, "ABD öne düşmek zorundadır. Fakat şimdiye kadar benzeri görülmeyen bu sorunların çözümünde en iyi şansımız diğer ülkelerle birlikte hareket etmektir" dedi.

İlk deniz aşırı ziyaretleri kapsamında İngiltere, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'ye gittiğini anımsatan Obama, bu görüşmelerde sırasıyla ekonomik konular, Afganistan ve Pakistan'a yönelik strateji, nükleer silahlara karşıtlık ve farklı inançlarla ilgili konuları dile getirdiğini kaydetti.

Belirtilen konuları "yeni yönetim için büyük resmin öncelikleri" olarak niteleyen Obama, "Bugünkü tehlikeli durumda, eski farklılıkların ortak çıkarlar için birlikte çalışmaktan alıkoymasına izin verilemeyeceğini" ifade etti.

Obama, "Aramızda güvensizlik duvarları olmasına izin veremeyiz. Bunun yerine ortak çıkarlarımızı bulmalıyız, oluşturmalıyız. İnsanlar ancak bir araya geldiklerinde ve ortak zemin aradıklarında bu güvensizlik zayıflayabilir. Ancak bundan sonra ilerleme başlar" dedi.