kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

11.04.2009
Korsan baskınında fiyasko yaşandı
Aden Körfezi'nde uluslararası gemilere geçit vermeyen Somalili korsanların el koyduğu Fransız yatı kurtarma operasyonunda fiyasko yaşandı. Fransız özel birliklerinin gerçekleştirdiği operasyonda yatın sahibi Florent Lemacon yaşamını yitirdi. Bu ölümün ardından Fransız birliklerinin başarısız olduğu yorumları yapıldı. Geçen hafta sonu kaçırılan 'Tanit' isimli yatta aralarında bir çocuğun da bulunduğu diğer dört rehine ise korku dolu anların ardından kurtarıldı. Yatı işgal eden 5 korsandan ikisi öldürülürken diğerleri sağ ele geçirildi.

'Ermeni yalanına son' mitingi

New York kentinde 25 Nisan'da "Ermeni Yalanlarına Son Mitingi" düzenlenecek. Mitingde Amerikalılara Ermeni iddialarının doğru olmadığının anlatılması hedefleniyor. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu himayesindeki "Genç Türkler Derneği" tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan miting Times meydanında gerçekleştirilecek. Aynı meydanda Türk mitinginin bir gün sonrasında, yani 26 Nisan tarihinde ise Ermeni diasporası bir miting düzenleyecek.

ABD'ye nükleer silah resti
Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, ABD'ye "Almanya'daki nükleer silahlarınızı çekin" çağrısında bulundu. Soğuk Savaş döneminde yerleştirilen silahların günümüzde "askeri olarak kullanımdan düşmüş" olduğunu belirten Steinmeier, konunun ABD tarafından dile getirilen silahsızlanma konferansında ele alınmasını istedi. ABD Başkanı Obama'nın "nükleersiz dünya" çağrısı ise Fransa'yı öfkelendirdi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yayınlanan notta, çağrının imaj düzeltme amacı taşıdığı ve nükleer silahsızlanma konusunda asıl sorun yaratanın ABD olduğu belirtildi.

Taliban başkente 95 kilometrede
Pakistan'da Taliban militanlarının en yüksek seviyede korunmasına rağmen başkent İslamabad'a çok yaklaştıkları belirtildi. İngiliz Telegraph gazetesine göre Taliban'ın hakim olduğu Svat bölgesinden 100'den fazla militanın başkente 95 kilometreye kadar yaklaştıkları kaydedildi. Militanların 6 köyü işgal ettiği ve o yerel aşiretle çatıştıkları vurgulandı. Taliban lideri "İslamabad'ı ele geçirene kadar durmayacağız" açıklamasında bulunmuştu.