kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Heyelan tehlikesiyle 38 eve tahliye

AA
Giriş Saati : 11.04.2009 14:37
Güncelleme : 11.04.2009 22:29
Yeni Haber
Denizli'nin Buldan ilçesinin ilk yerleşim merkezlerinden Girit Mahallesi'nde, heyelan ve yıkılma tehlikesi nedeniyle 38 evin tahliyesine karar verildiği bildirildi...
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmişte yaşanan depremlerin de etkili olduğu Girit Mahallesi'nde, aşırı yağışların etkisiyle ciddi bir zemin kayması olduğunun belirlendiğini kaydetti.

Şevik, ''Geçen yıl içinde de buradaki evlerde ciddi kırılmalar yaşandı. Kaymakamlık, Valilik ve Bayındırlık İl Müdürlüğünün incelemeleri neticesinde, 6-7 ev tahliye edilmişti. Bu yıl aşırı yağışların da etkisiyle kırılmalardaki tetiklenme giderek arttı'' dedi.

Afet İşleri Genel Müdürlüğünden gelen uzmanların burada ciddi bir heyelan başlangıcı bulunduğunu belirlediklerini ifade eden Mustafa Fahri Şevik, şöyle devam etti:

''Uzmanların yaptıkları değerlendirmede, acil tahliye edilmesi gereken ev sayısı 38 olarak tespit edildi ve bunun için karar alındı. Bir eylem planı yapılarak, evlerin tahliyesine başlandı. Bugün birçok arkadaşımızı kiralık evlere taşıyoruz. Afet İşleri Genel Müdürlüğünden gelecek rapora göre, Buldan'da 1960'lı ve 1980'li yıllardaki gibi konutlar inşa ederek, vatandaşları taşıma düşüncesindeyiz.''

EVİNİ VATANDAŞA AÇTI
Belediye Başkanı Şevik, toplam 150 hane bulunan bölgenin tamamının taşınmasının zor olduğunu belirterek, geçen yıldan bu yana tahliye ettikleri vatandaşların ev kiralarını ödediklerini, bu rakamın 60 haneye ulaşması halinde diğer kurumların da devreye girerek, yeni evler yapılıncaya kadar kira katkısında bulunacağını söyledi.

Şevik, dün akşam bir aileyi, kendi yazlığına taşıdığını da kaydetti.

Evini taşıyan vatandaşlardan Erol Baltalıoğlu, son iki ayda kırılmaların arttığını belirtti.

Raziye Değirmenci ise zemin kaymasından çok koktuklarını ifade ederek, ''(Çıkın, boşaltın evleri üç gün içinde) dediler. Evlerimizde kayma, yıkılma var. Bugün boşaltmaya başladık. Belediye, bizi tuttukları eve kiraya götürecek'' dedi.

Sıdıka Baltalıoğlu da tedirginlikleri nedeniyle geç saatlere kadar uyuyamadıklarını, taşların dökülüşünü duyduklarını söyledi.

Evin içinde otururken duvarların sesini işittiklerini dile getiren Aysel Yakan, ''Yetkililer, evlerin her an yıkılabileceğini söylüyor. 10 gündür çok kötü olduk, korkuyoruz. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Başkanımız bize bir yere versin'' diye konuştu.