kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

Sanık

İlle "yargı sorunu" mu istiyorsunuz?..
Buyurun, Hayal edin.
Trabzonlu "delikanlı" Yasin Hayal'in bir "hukuk devleti" hikâyesi:
24 Ekim 2004: Bazı "abiler"in himayesinde Trabzon'da McDonald's'a bomba attı. 5'i çocuk 6 kişi yaralandı.
31 Ekim 2004: İstanbul'da saklandığı yerde yakalandı. Şimdi Emniyet İstihbarat'ın başı olan dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Akyürek hemen karar verdi: "Örgütle ilgisi yok. Münferit." Hayal 23 yaşındaydı. Kimden öğrenmişse, "3 yıl yatar çıkarım. Efsanenin fotoğrafını şimdiden çekin" buyurdu.
13 Eylül 2005: Hayal bile bunu hayal etmemişti: 11 ay tutukluluktan sonra tahliye edildi. Serbest kaldı. Yaralılar ve hamburgerci dahil, nedense (bir kişi hariç) kimse şikâyetçi olmamıştı. 24 yaşındaydı.
18 Ocak 2006: Hayal'in avukatı mahkemede "Tek şikâyetçi, otomobili hasar gören Numan Bey'di. Anlaştık. 900 YTL ödenecek" dedi. Şikâyetçi kalmadı.
17 Nisan 2006: Tutuksuz sanık Hayal duruşmaya gelmedi. 6 yıl 8 ay hapse mahkûm oldu. Karar onanırsa ceza 3 yıl 10 ay daha hapis olacaktı. Avukatı "Temyize gidiyoruz. Patlayıcı, amatörce, çocukların oynadığı torpil denen maddeden bir oluşum. Yargıtay'ın kararı bozacağına inanıyoruz" dedi. Hayal 25 yaşındaydı.
19 Ocak 2007: Ogün Samast İstanbul'da Hrant Dink'i öldürdü. Ertesi gün yakalandı.
21 Ocak 2007: Samast'ı azmettiren, silah temin eden, eğiten zanlı, Hayal yakalandı.
23 Ocak 2007: Bu sütunda "Anatomi" başlıklı yazım çıktı. Yukarıdakiler ayrıntılarıyla yer aldı. O avukatla konuşmuş, Yargıtay'daki dosyayı da araştırmıştım. Şöyle yazdım: 27 ay önce bomba atan ve tutuklanan, 15 ay önce tahliye edilen, 9 ay önce mahkûm olan ama "Yargıtay kararı"na kadar serbest kalan Hayal'in dosyası nerede derseniz; bugün itibariyle hâlâ (ve henüz) Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Masası 8. Bölüm'de ele (ve ciddiye) alınacağı günü bekliyor!
Sonra günler ve yıllar şöyle geçti:
1 Mayıs 2008: Bombadan 3.5 yıl, Tahliyeden 2.5 yıl, Cinayetten 1.5 yıl sonra, Yargıtay 8. Ceza Dairesi Hayal'in patlayıcı imalinden 3 yıl 4 ay hapsini onayladı. Atmak, zarar vermek, yaralamak suçlarından her bir yaralı için verilen 3'er ay 10 günlük cezaları ise bozdu.
23 Eylül 2008: Bomba suçlarından Hayal'in yeniden yargılanması başladı.
9 Nisan 2009: Bombadan 4.5 yıl, Tahliyeden 3.5 yıl, Cinayetten 2.5 yıl sonra, Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hayal'i bomba eyleminden 3 yıl 4 ay hapse mahkûm etti. Hayal bomba eyleminden mahkûm olduğunda hemen tahliye edilmese, dosya nedense Yargıtay'da o kadar beklemese belki Dink suikastı gerçekleşmeyecek, belki kendisi bomba suçundan hâlâ cezaevinde ama 28 yaşında tahliyesine az kalmış, suikasta karışmamış olacaktı. Belki.
10 Nisan 2009: Üç yıllık cezanın beş yılda çıktığı ülkede bugün bunları okudunuz!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın