kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İmparator'un yarım asırlık evliliği

Giriş Saati : 10.04.2009 10:57
Güncelleme : 10.04.2009 22:55
Yeni Haber
Japon İmparatoru Akihito ve İmparatoriçesi Miçiko'nun evliliklerinin 50. yıl dönümü etkinliklerle kutlanıyor. ..
Akihito, veliaht prensi olduğu 10 Nisan 1959 tarihinde evlenen çiftin birlikteliği, Miçiko'nun kraliyet ailesi üyesiyle evlenen ilk halktan biri olması nedeniyle ülkede sansasyona neden olmuştu.

Çiftin 50. evlilik yıl dönümünü kutlamak için yapılacak etkinlikler arasında yine evliliklerinin 50. yılını kutlayan 100 çiftin katılacağı bir parti, aile yemeği ve hükümet yetkililerinin ziyaretleri yer alıyor. Halk da başkent Tokyo'da Saray dışına koyulan kutlama defterlerini imzalıyor.

75 yaşındaki Japon İmparatoru Akihito, yanında oturan 74 yaşındaki eşiyle birlikte düzenlendiği basın toplantısında, "Evliliğimiz süresince, imparatoriçe benim konumum ve görevlerimin önemini anladı, özel yaşamda daima yanımdaydı ve aileme çok sadıktı. Onun pek çok zaman zorluklar ve üzüntüler yaşadığını biliyorum, ancak imparatoriçe bunlara büyük sabırla dayandı" dedi.

Akihito, eşine evliliklerinin 50. yıl dönümü için bir şey verecekse bunun, bir şükran belgesi olacağını kaydetti.

İmparatoriçe Miçiko da kraliyet ailesine girerken kendisini güvensiz ve endişeli hissettiğini, zor zamanlar geçirdiğini anımsatarak, bugün evliliklerinin 50. yıl dönümünü kutlamanın rüya gibi olduğunu söyledi.
Haberin fotoğrafları