kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Amerikalı komutan geçmişteki hatalar için özür diledi

Giriş Saati : 10.04.2009 14:14
Güncelleme : 10.04.2009 22:55
Yeni Haber
Afganistan'da asker sayısının artırılması sürecinde, bu ülkedeki en üst düzey Amerikalı komutan, önde gelen aşiret temsilcileriyle bir araya gelerek, geçmişteki hatalar için özür diledi. ..
Afganistan'daki uluslararası gücün komutanı Amerikalı General David McKiernan, görüşmede, Kur'an-ı Kerim'i okuyarak bilgi sahibi olmaya çalıştığını söyledi.

Önümüzdeki yaz 21 bin ilave Amerikan askerinin sevk edileceği bölgelerden Helmand ve Kandahar'da aşiret mensuplarıyla görüşen McKiernan, aşiret büyüklerine saygısını göstermek ve geçmişte aşiretler arasındaki çatışmalarda bir tarafın ifadeleri üzerine bazı kişileri tutuklamak ya da operasyonlar sırasında sivilleri öldürmek gibi, yapılan bazı hataları izah etmek için Kandahar'a geldiğini söyledi.

Kandahar'daki yeni Afgan askeri üssünde kendisiyle görüşmeye gelen 250 temsilciyle iki farklı toplantı düzenleyen McKiernan, ''Yerel halkla iletişim kurmaya, ABD'nin yeni stratejisini anlatmaya ve bölgede neden daha fazla asker göreceklerini izah etmeye çalışıyorum'' dedi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın yeni stratejisinin, Afganistan ve Pakistan'da istikrarsızlıkla mücadele etmek olduğunu söyleyen McKiernan, ''Pakistan sınırındaki militan barınakları ortadan kaldırılmadıkça Afganistan'da barış olmaz'' mesajını verdi.

Aşiret liderleri ise geçmişteki hatalar için özür dilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve Amerikan askerlerinin evleri arama uygulamasından vazgeçilmesini istedi.

McKiernan, toplantının ardından ''Yapıcı ve güzel bir fikir alışverişi oldu'' dedi.

Helmand ve Kandahar vilayetleri şiddet olaylarının en çok görüldüğü bölgeler olarak biliniyor.