kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BUGÜN HALKA SESLENİYOR... İlk gün otelin dışına çıkmayan Başbakan Erdoğan'ın bugün Hatay Valisi Nusret Miroğlu ile Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı makamında ziyaret etmesi bekleniyor. Başbakan, saat 13.30'da da Antakya Belediye binasından halka seslenecek.

Yeni döneme hazırlanıyor

Yaser ÇAPAROĞLU SABAH
10.04.2009
Başbakan Erdoğan son dönemdeki yoğun temponun yorgunluğunu Hatay'daki 5 yıldızlı 'Ottoman Palace' otelinde atıyor. Osmanlı mimarisiyle yapılan otel, "Her derde deva" kaplıcalarıyla tanınıyor..
Yoğun seçim temposu, NATO, G- 20 ve Medeniyetler İttifakı zirveleri ile ABD Başkanı Obama'nın ziyaretinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ailesiyle birlikte tatil için Hatay'a gitti. 5 yıldızlı ve termal tesisi bulunan Ottoman Palace Termal Otel'de (Osmanlı Sarayı) konaklayan Başbakan Erdoğan, yerel seçim kampanyası döneminin yorgunluğunu atıyor.

OBAMA BENZERİ GÜVENLİK...
Önceki gece ATA uçağıyla eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan'la birlikte Hatay'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Osmanlı Sarayı olarak bilinen Ottoman Palace Termal Otel'e giriş yaptı. Başbakan'ın sürpriz ziyaretiyle birlikte otelde, Obama için Ankara Sheraton ve İstanbul Conrad otellerde alınan güvenlik önlemlerinin benzeri alındı. Müşterilere yalnızca giriş katlarında ve ikinci kata kadar dolaşım izni verildi. Jandarma ekipleri otele giden yol kavşaklarında kimlik kontrolü yaparken, otel önünde 2 ambulans ve sağlık görevlileri hazır bekletiliyor.

19 HASTALIĞA İYİ GELİYOR
Başbakan Erdoğan'ın tatilini sürdürdüğü Antakya Ottoman Palace, Hatay'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tescilli tek "Beş Yıldızlı" oteli. Otelde, 'Saray Oda', 'Paşa Süit', 'Sadrazam Köşkü', 'Sultan Köşkü' gibi isimlerle tanımlanan tamamı süit 2 tam donanımlı kral dairesiyle toplam 252 oda, 650 yatak kapa-sitesi bulunuyor. Başbakan Erdoğan ve ailesi, 380 metrekarelik kral dairesinde kalıyor. Geçen yıl 21 Nisan'da açılışı yapılan otelin en göze çarpan özelliği Osmanlı sarayları mimarisiyle inşa edilmiş olması. Otelde kaplıca da bulunuyor. Kaplıcanın sodyum klorürlü, kalsiyumlu, magnezyumlu, iyotlu ve bromürlü sular sınıfına giren Türkiye'de tek iyodürlü antioksidan su olduğu belirtiliyor. Söz konusu şifalı suyun; kulak, burun, boğaz, guatr hastalığı, periferik damar hastalığı ve esansiyel hipertansiyon, romatizmalı hastalıklar, deri cilt hastalıkları, ameliyat sonrası dönemler, kadın hastalıkları ve bel ağrısı gibi 19 farklı hastalığa iyi geldiği ifade ediliyor.
Haberin fotoğrafları