kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Seçimin ardından

03.04.2009
Görevi kocasından devraldı, peruk taktı
Kocası aday olamayınca Demokrat Parti'den belediye başkanlığını kazanan Gaziantep'in İslahiye İlçe Belediye Başkanı Malike Uludağ göreve başladı. Seçim çalışmalarını türbanlı yürüten Malike Uludağ, mazbatasını alırken başörtüsü yasağına perukla çözüm buldu. Malike Uludağ, mazbatasını almaya İslahiye Adliyesi'ne eski belediye başkanı kocası Mehmet Uludağ ve kalabalık bir partili grubuyla geldi. Mazbatasını eşinden alan Malike Uludağ, adliye çıkışında partililerin sevgi gösterisi ile karşılaştı. Uludağ, belediye binasına gelerek görevine başladı. Uludağ, "Daha önce eşim Mehmet Uludağ başkandı. Yarım kalan hizmetleri, tamamlamaya çalışacağız" dedi. Muğla'nın tek kadın belediye başkanı Milas'ın Bafa beldesinin belediye başkanı Zühra Dönmez de mazbatasını aldı. Dönmez, "Seçim sürecinde bayanlar bana büyük destek verdi. Akşama kadar zeytine giden bayanlar akşam seçim çalışmamıza katıldı" diye konuştu. GAZİANTEP / MUĞLA SABAH

Ataşehir'de son itiraza da 'ret'

AK Parti'nin itirazları sonucu oyların yeniden sayıldığı İstanbul - Ataşehir'de Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) itirazı da reddedildi. BTP İstanbul İl Başkanlığı, Ataşehir Belediye Başkan adayı Hakan Çelik'in isminin pusulada yer almadığı iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. İlçe Seçim Kurulu, Çelik'in adaylık başvurusunu, ilçe yerine il seçim kuruluna yaptığı için pusulada yer almadığını saptadı ve başvuruyu reddetti. BTP bunun üzerine İstanbul İl Seçim Kurulu'nda itiraz etti. Ancak BTP'nin bu başvurusu da reddedildi.

Kemer'den sökülen heykeli Öztürk istedi

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Aşk Yağmuru'' heykelini Kadıköy'e almak istediklerini bildirdi. Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'nın Kemer ilçesinde yeni seçilen MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün "Aşk Yağmuru'' heykelini kaldırdığını basından takip ettiğini belirterek, "Sanat ve sanatçı özgür olmalı. Sansürlenmek istenen, yasaklanmak istenen bu heykeli Kadıköy'ümüze istiyoruz'' dedi. Öztürk, heykeltıraş Zafer Sarı ile irtibata geçeceklerini kaydetti.