kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Seçim tarihi değişiyor

ANKARA
03.04.2009
AK Parti, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaların bir daha yaşanmaması için yerel seçim tarihini ekim ayı olarak değiştirmeye hazırlanıyor..
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim gezisi sırasında geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitirmesi AK Parti'yi harekete geçirdi. AK Parti, mart ayında yapılan yerel seçimlerin hava koşullarının daha iyi olduğu ekim ayına alınması için anayasa değişikliği yapmayı planlıyor. AK Parti Grup başkanvekili Nihat Ergün, Yazıcıoğlu'nun geçirdiği kazada hava koşullarının etkili olduğunu söyledi. Kış aylarına rastlayan seçim kampanyası nedeniyle tüm siyasi partiler ve liderlerin sıkıntı yaşadığını ifade eden Ergün, yerel seçimlerin ekim ayına alınması için çalışma yaptıklarını belirtti. Bunun için anayasa değişikliği gerektiğini ifade eden Ergün, bu konuda muhalefet partileri ile görüşeceklerini söyledi. Ergün, seçimler ekim ayına alındığında seçilen belediye başkanlarının 5 yıl yerine 4.5 yıl başkanlık yapmış olacağının da altını çizdi.

NE DEDİLER?
AK Parti'den gelen bu girişime CHP'den jet hızı ile "hayır" yanıtı geldi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 1977 yılında seçimlerin 4 Aralık'ta yapıldığını hatırlatarak, "O tarihte seçim yapılınca bir şey de olmadı. AKP, sıkıştı mı anayasa gündeme getiriyor" dedi. MHP'li Mehmet Şandır, "Şahsi kanaatim ise yerel seçimlerin sonbaharda yapılması uygundur" derken, DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman, "Haziran ya da Ekim ayı seçim için uygun mevsimler. Türkiye'de seçim takvimi için en uygun iki ay" dedi.