kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

30 yaşında, cesur, güzel ve çıplak...

27.03.2009
Ölümcül İçgüdü'de Vincent Cassel'le birlikte rol alan Ludivine Sagnier güzelliğiyle anılmaktan rahatsız..
Ludivine Sagnier için 20'li yaşlarının başlarında "Fransız sinemasının Brigitte Bardot'su," diyorlardı. Gerçekten de yönetmen François Ozon'un iki filmiyle, önce Kızgın Taşlara Düşen Su Damlaları Water Drops on Burning Rocks) ardından da Yüzme Havuzu'yla Swimming Pool) Sagnier beyazperdede kural tanımayan, özgür seksten yana bir arzu nesnesine dönüştü. 30 yaşına bastığı bu yıl, karşımıza Ölümcül İçgüdü'nün Sylvie'si olarak çıkıyor.
Paris'in batısındaki La Celle-Saint-Cloud'da 1979 yılında doğan Sagnier'in babası bir İngiliz edebiyatı profesörü, annesi ise emekli bir sekreter. Henüz 10 yaşındayken ilk filminde oynayan Sagnier aynı zamanda hem tamamen çıplak kameranın karşısına geçtiği filmlerde hem de 2003 yılında Peter Pan'de Tinkerbell'i canlandırırken olduğu gibi daha masum projelerde rol aldı. Beatrice Dalle'la Her Gün Başka Bela'da (Trouble Every Day) oynayan Nicolas Duvauchelle'den 2005 yılında ilk çocuğunu doğuran Sagnier'in kariyerindeki en önemli özelliği ise çıplaklığı. 2000'lerin başında kamera karşısında onun kadar rahat çıplak dolaşan başka bir oyuncu bulmak zordu. Ozon'un 8 Kadın (8 femmes) filminde oynayan Sagnier, resmi olarak 'nüdist' olmasa da pek çok defa çıplaklığı çok önemsediğini söyledi.
2003 yılında Playboy'a söyleşi (ve bir sürü çıplak poz) verdiğinde, denize çıplak girmekten hoşlandığını, kızkardeşi veya sevgilisi yanındayken evde üstsüz gezmeyi sevdiğini anlatmıştı. Sagnier, Peter Pan'da rol almasının gerekçesi olarak ise filmdeki Freudyen alt metnin ilginçliğine işaret etmişti: "Spielberg versiyonunda olduğunun aksine benim rol aldığım Peter Pan'da Peter bir Oedipus krizi yaşıyor. Eğer Freud, bu filmi seyretseydi 'tutmayın beni, mezarımdan çıkmak istiyorum!' derdi." Ülkesinin Irak savaşında ABD'ye destek vermeyip geri planda durmasını da destekleyen Sagnier, Claude Chabrol'ün İkiye Bölünen Kız filminde Haneke'nin Piyanist'inden hatırlayacağınız Benoit Magimel'le birlikte oynadı. Claude Miller'ın Çehov'un Martı'sından uyarladığı La Petite Lili'de başroldeydi. Seni Seviyorum Paris'te (Paris, je t'aime) 17. Bölge isimli bölümdeki rolü de ilginçti.
Haberin fotoğrafları