kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Bak şu taktik verene!

BURCU ALDİNÇ
27.03.2009
Dokuz yaşındaki bir çocuk nasıl kadın tavlanacağı konusunda taktikler verebilir mi? ABD'de ilkokul öğrencisi Alec Greven, yazdığı Kadınlarla Nasıl Konuşmalı? (How to Talk to Girls) kitabında, erkeklere taktikler veriyor.....
Alec Greven sadece dokuz yaşında. Ama bu ufacık çocuk kadınları nasıl mutlu edebileceğini çok iyi biliyor. Hatta bilmekle kalmıyor, diğer erkeklere de tavsiyelerde bulunuyor. Dokuz yaşındaki Alec'in yazdığı How to Talk to Girls (Kadınlarla Nasıl Konuşmalı) kitabı, şu sıralar ABD'de en çok konuşulan olay. Öyle ki, New York Times'tan Washington Post'a hatta CNN'e kadar ülkenin önde gelen birçok basın organı, Alec'i ve kitabını haber yaptı. İnternette de Alec Greven'la ilgili birçok video var. Üstelik dokuz yaşındaki bu minik 'dâhi', sadece kitap yazmakla kalmadı, kitap turnesi kapsamında ülkeyi dolaşarak konferanslar da vermeye başladı. Kafasında kitabın sahte olduğuna dair önyargısı olanlar bile, Alec'i dinledikten sonra fikir değiştiriyor. Üstelik sadece yazılı bir metin okumuyor, dinleyicilerin sorularına da net yanıtlar veriyor. Aslında Alec bu kitabı okuldaki kermes için yazmış ve üç dolara satmış. El yazısı olan bu kopya, kısa bir süre içinde ülkedeki tüm kitapçılarda raflardaki yerini almış.

İşte Alec'in beş günlük aşk reçetesi:

Annenizin sözünü dinleyin, o da bir kadı


1. Gün:
Randevuya hazırlanın
"Çok abartmayın. Zorlama kıyafetlere ve abartılı özene gerek yok. Temiz olun yeter. Anneniz sizin hep temiz olmanızı ister. Unutmayın, anneniz de bir kadın."

2. Gün:
Dikkatini çekin
"Bir kadının ilgisini çekmek çaba ister. İşte bu aşamada birçok erkek olayları yüzüne gözüne bulaştırır. Oysa onun dikkatini çekmek için bir yeteneğinizi göstermeniz yeterlidir."

3. Gün:
Doğru kadın olduğundan emin olun
"Kadınlar çok benzin yakan otomobile benzer. En iyisi sıradan birini seçmeniz olacaktır. Unutmayın, güzel kadınların bir kısmının buz gibi kalpleri vardır. Sizi ele geçirip, parmağında oynatmasına izin vermeyin."

4. Gün:
Onunla konuşun
"Arkadaş canlısı olun. Asla kaba saba şeyleri hoşlandığınız kadının yanında konuşmayın. Şu tip sorular sorun: 'Sen dizinin bu bölümünü izlemiş miydin?' Bu arada size telefon numarasını vermek istemeyen kadınları unutun gitsin. Sizden hoşlanmamış demektir."

5. Gün:
Başarıya ulaşın
Şunu sakın unutmayın; bir kadını kendinize âşık etmenin yolu, ona arkadaşça davranmak, her zaman temiz ve bakımlı olmak, fazla gösteriş budalası olmamak, iltifatlarda bulunmak ve böbürlenmemekten geçiyor.

AŞK HASTALIK GİBİDİR

Alec'ten tavsiyeler:

* Kadınların neredeyse bütün tartışmaları kazandıklarını ve daha güçlü olduklarını aklınızdan çıkarmayın.

* Aşk bir hastalık gibidir ve sizi deliye çevirebilir, bunu aklınızdan çıkarmayın.

* Utangaçsanız daha konuşkan ve girişken kadınlara yönelin. Böylece sizin tek bir cümle söylemeniz yeterli olacaktır. Üstünü karşı taraf doldurur.

* İltifat ederken ipin ucunu kaçırmayın. Bu, 'aç' görünmenize yol açacaktır.

* Bir kadınla tanışmanın en doğru yolu, ona yaklaşıp 'Merhaba' demektir. O da size 'Merhaba' derse, iyi bir başlangıç olmuş ve işler yolunda gidecek demektir.

MURAT CEVAHIR (Nakliyeci)
Çocuk doğru söylüyor
"Alec'in saptamaları gerçekten de doğru. Kadınlarla tartışmak gereksiz. Sonunda hep onlar kazanıyor. Güzel kadınları, fazla benzin yakan otomobillere benzetmesi de hiç fena bir saptama değil. Genelleme yapmak güç ama günümüzde bu iş, maalesef böyle işliyor. Bir erkek olarak bence sahte, abartılı iltifatlar gerçekten de erkeği 'aç' konumuna düşürür. Bu çocuk işi biliyor."

ALPAY BAŞARAN (Işadami)
Harfiyen katılıyorum
"Bu çocuk dokuz yaşında bunları nasıl bilmiş? Vay fırlama! Söyledikleri harfiyen doğru. Hatta fazlası var, eksiği yok. Kadına iltifatı abartmayacaksın. Kadınlarla konuşun taktiğine de katılıyorum. Onlarla ilgilenir, sorular sorarsak, hoşlarına gidiyor. Temizlik ve bakım Alec'in dediği gibi, önemli. Tebrik ediyorum."

OKAN CAN YANTIR (Esquire Genel Yayin Yönetmeni)
Boyundan ve yaşından büyük işe kalkışmış
"Alec sadece boyundan değil, yaşından büyük bir işe kalkışmış. İçinde kadın olan bir konuyla ilgili olarak söylenecek hiçbir söz, temenni boyutunun ötesine geçemez! Kadınları sınıflayabilmek, onların davranışlarını belirli kalıplara göre değerlendirmek maalesef mümkün değil. Bunu 30 yaşına henüz girmiş ama kariyerinin her dakikasını erkek dergiciliği yaparak geçirmiş biri olarak söylüyorum. 2000'li yılların başında ABD merkezli yayınevleri, kadınları anlamak, ilişkilerde daha iyi olmak için yol gösteren kitaplara ağırlık vermeye başladı. Bu alanda yayınlanan eserler, kısa zamanda büyük ilgi gördü. Ama kısa süre sonra görüldü ki, teoride tavsiye edilenlerin hiçbiri, pratikte işe yaramıyordu. Alec'in dokuz yaşındayken bir eser kaleme alması bile başlı başına takdir edilecek bir durum. Ama üzülerek söylüyorum ki o furya geçti. Kitabın adı: Kadınlarla Nasıl Konuşmalı?; bunu az çok hepimiz biliyoruz da ya sonrası..."
Haberin fotoğrafları