kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
27.03.2009
Kabak püreli köfte (6 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Tencereye yağları koyup unu ilave edin. Hafif pembeleştirin ve rendelediğiniz kabakları ilave edin. Sonra bir çay bardağı sütü de koyup pişirmeye bırakın. Ayrı bir tarafta köfteyi yapmak için soğanı çok ince rendeleyip, kıymanın içine koyun. Arkasından ince çekilmiş ekmek içi, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. İyice yoğurup top top köfteler yapın. Teflon tavada çok az yağla onları kızartın. Kabak püresinin içine dereotu ve kaşar peyniri rendesini koyup ocağın altını kapatın. Servis tabağına kabak püresinden koyup, üzerlerine köfteleri yerleştirip sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
400 gram dana kıyma
* Karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 3 yemek kaşığı çekilmiş ekmek içi
* 1 küçük boy soğan
* Tuz
* Köfteleri kızartmak için 1 kaşık sıvı yağ
* 2 kabak
* 2 kaşık ince kıyılmış dereotu
* 1 çay bardağırende kaşar peyniri
* 1 çay bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı un

Çaylı kek (8 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika Pişirme süresi: 40 dakika
Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Üzerine çayı ve yağı koyup çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozuyla birlikte ekleyip iyice karıştırın. Tarçını da ekleyip hepsini karıştırıp, yağlanmış fırın kabına alın. Isıtılmış 170 derece fırında yaklaşık n0 dakika pişirin.

MALZEMELER
*
2 su bardağı kepekliun
* 3 yumurta
* 1 çay bardağı demlenmiş koyu çay
* Vanilya
* Kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı esmer şeker

Ispanaklı mercimek (6 kişilik)
Hazırlamasüresi: 15 dakika Pişirme süresi: 20 dakika
Mercimekleri bir taşım kaynatın, kara suyunu atın. Ayrı bir tencerede soğanları ve sarımsakları yağ ile kavurun. Yıkadığınız ve kalın kalın doğradığınız ıspanağı ekleyip, kavurun. Üzerine biraz haşlanmış mercimeği ilave edip, biraz sıcak su ve tuzunu katarak, pişirmeye devam edin. Piştikten sonra altını kapatıp, sıcak servis yapın. Protein ve vitamin açısından çok zengin olan yemeğinizi afiyetle yiyin.

MALZEMELER
*
1 su bardağı mercimek
* 500 gr ıspanak
* 1 orta boy soğan
* 3 diş sarımsak
* Tuz
* 1 çay kaşığı şeker
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı