kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Kıyafetler renkli kuşaklarla daha da şık oluyor.

Hamile kadınlar da şık olur

İLKNUR AKMAN
27.03.2009
Büyüyen karnınızı hiç saklamadan gururla taşımak isteyenler için tasarımlar yapan markalar çoğalıyor. Hamile kadınlar kendilerini şık hissetmelerini sağlayacak alışverişleri internetten de yapabiliyor.....
Ne mutlu, nihayet hamileler için şık ve seksi giysiler tasarlayan bir markayla tanıştım. Ben fazla kilo almadığım için bu dönemi her zamanki alışveriş ettiğim mağazalardan bol elbise ve bluzlar alarak atlattım. Ama hamile butiklerine girdiğimde kendimi çirkin hissetirecek birçok şeyle karşılaştım. İnsan başına gelince anlıyor, o günden beri de "Neden insanlar hamileleri çirkin göstermeye çalışıyor?" diye az söylenmiyorum. Henüz 15 gün önce açılan, internet üzerinden de satış yapan Muna Fashion Project dört kadından oluşan bir ekip. Kurucusu Ayşe Akkay, tasarımcısı Nurten Şankaya, giysileri takılarıyla süsleyen Seda Koçaslan ve markanın tanıtım işlerini üstlenen Meral Gökçe Erkuş. Hamileler için bir şeyler yapma fikri Ayşe Akkay'dan çıkmış aslında. Herkes gibi o da hamileyken giysi bulmakta zorlanmış ve birkaç yıl ertelemek zorunda kaldığı bu projeyi sonunda hayata geçirmiş. Ve birbirini iyi tanıyan bu dört kadın bir araya gelerek "Hamile kadınların kendilerini nasıl her zaman şık ve güzel hissetmelerini sağlarız?" diye kafa yormaya başlamışlar. Akkay, "Biz kadının bu dokuz ay boyunca gerek hormanların, gerekse annelik heyecanının etkisiyle her zamankinden daha çekici olduğuna inanıyoruz. Bize göre gebe olan kadın zaten seksidir. O yüzden vücudunu saklamayacağı, karnını gizlemeyeceği, kiloları da olsa içinde kendini rahat ve özgür hissedeceği giysiler tasarlamak istedik onlar için," diyor.

İŞİN SIRRI BAMBU KUMAŞ
Spor, günlük ve gece olmak üzere farklı koleksiyonları var markanın. Hamilelik döneminde spor veya yoga yapan kadınlara kolayca esneyen ve terletmeyen bambu ipliğiyle dokunmuş taytlar, tişörtler, at-üst takımlar yapmışlar. Günlük giysilerde de her şey bambu kumaşından; yumuşacık, ipeksi ve hafif. Tabii en önemlisi tasarımlarının modern ve insanı 'anneanne' gibi göstermiyor olması. Ayrıca koleksiyondaki herhangi bir parçayı farklı şekillerde giyebiliyorsunuz. Örneğin aldığınız etek aynı zamanda straplez elbise de olabiliyor. İnternet sitesinde de her giysinin yanında kullanma kılavuzu gibi o giysiyi nasıl farklı şekillerde giyebileceğiniz anlatılıyor. Üstelik bunlar hamilelik sonrasında da vücudunuzda çok bol durmuyor ve kullanılabiliyor. İşin sırrı ise bambu kumaşının esnekliğinde ve kalıplarda gizli. Gece elbiseleri ise ipek kumaş ve deriden. Çok basit uygulamalarla yine hem hamileyken hem de sonrasında giyebileceğiniz şekilde tasarlanmışlar. Sırt kısmındaki iplerle elbiseyi bollaştırıp, daraltmak mümkün. Ama en güzel tarafları, cesur ve kadınsı çizgiler taşımaları... Diyelim farklı bir abiye giysi istediniz, ekibin Galata'daki showroomunu ziyaret edip ısmarlama kıyafet yaptırabiliyorsunuz. Bunun için bir 15 gün bekleme süresini göze almanız gerekiyor sadece. Ayrıca ellerindeki parçalardan bağımsız, sizin için apayrı bir koleksiyon da hazırlıyorlar. Şimdi eminim giysilerin fiyatlarını merak ediyorsunuz... Hamileler için tasarlanan hiçbir şey ucuz olmadığı gibi bunlar da ucuz değil tabii. Ama hiç olmazsa doğumdan sonra da giyebileceğiniz türden şeyler hepsi. Gündüz kullanabileceğiniz parçaların fiyatları 100-500 TL arasında değişiyor. Gece kıyafetleri ise 900-2 bin 500 TL. Koleksiyonda ne var, ne yok bakmak ve fiyatlarını görüp alışveriş etmek için www.munafashiononline.com adresini tıklayabilirsiniz. Unutmadan söyleyelim koleksiyonda bir hamile gelinliği bile var. Üstelik çok da zarif, aklınızda bulunsun!
Haberin fotoğrafları