kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Tam takım olmanın ipuçları

27.03.2009
Ofis giyiminde iddialısınız. Hiçbir noktayı atlamak istemeyenlerdesiniz. Şık takım elbiselerinizi aldınız; gömleklerinizi de raflara dizdiniz. Şimdi sıra bu şıklığı tamamlayacak aksesuarlara geldi. Peki nedir bu olmazsa olmaz aksesuarlar?..
Kravat: Aslında aksesuar değil ana parçalardan sayılmalı ama çoğu şirkette zorunlu değildir kravat. O yüzden okazyonel olarak giyildiğini düşünelim. Kravatta iki önemli trend var: İnce kalınlıkta ve küçük desenli ve düz. Kravat seçmeden önce gömleğinizi seçin.Yakasına göre kravat değişmelidir. Örneğin yaka, küçük ve dar ise ince kravat, İtalyan yaka, yani biraz kenarlara açılıp genişliyorsa daha geniş, orta kalınlıkta bir kravata ihtiyacınız olacaktır. Kravatınızı yakaya iyice sıkarak bağlamaya özen gösterin. Gömlek desenli ve çizgili ise düz renk bir kravat, gömlek düz beyaz veya düz mavi ise istediğiniz mikro desende kravat risksiz olacaktır. Kravatınızın alt ucu kemerinize değmelidir. Kravat iğneleri bu sıralar out. Kravat renginde takım elbiseden referans alın. Lacivert bir takım elbisenize, lacivert ile uyumlu renkler uygun olur, siyah değil...

Mendil:
Kravatıyla takım satılan mendillerden kullanmayın. En şık seçim, koton mendiller olacaktır. Desenli, ipek mendiller kravatsız giyilen blazer ceketler ile bir yaz kombinidir. Takım elbiseniz hangi renk olursa olsun, beyaz koton mendiliniz çok şık duracaktır. Yalnız mendilleri büzmüyoruz, fırfırlı yapmıyoruz, kare şeklinde katlayıp cep boyunca 1 cm ucu çıkacak şekilde dümdüz koyuyoruz. Çok kilolu erkelerde mendil cankurtarandır, çünkü dikkati boyundan ve göğüsten çekerek, ince bir görüntü verir.

Saat:
Saat seçimi için ayrı bir yazı hazırlanmalı fakat genel hatlarıyla bilgi vermek gerekirse, şık bir takım elbisenin koluna renkli, çok büyük, kalın krono saatler olmayacaktır. Zaten eğer kol düğmesi de takacaksanız, kalın olanlar manşete sığmaz... Zamansız saatler dediğimiz klasikleri takın. En azından toplantı, kokteyl, düğün için bir tane göz alıcı, klasik, marka saatiniz olsun. Yatırım olarak da düşünebilirseniz, bu saatler için paraya kıyın, derim. Erkek için saat çok önemli bir aksesuardır, biz kadınların da dikkatinden kaçmaz.

Kol düğmesi:
Fransız manşet değimiz katlı manşet gömlek giyiyorsanız, kol düğmesi atlamaya gelmez. Gardırobunuzda beş tane farklı kol düğmesi olsun. Parlak renkli, iri, desenli yerine geometrik formda, siyah, beyaz, lacivert ya da mavi renkte yarı değerli sedef taşlı, düz formda olanlar risksiz olacaktır. Saatinize uydurmanız gerekmez. Manşet ucu ve kol düğmesi ceket kolundan rahatça gözükmelidir.

Çorap: Rengi hep kafa karıştırır. Takım elbisenizden referans alın, ayakkabınızdan değil. Çok desenli, parlak renkte çorapları hafta sonlarına bırakın. Koton-ipek veya sadece ince koton ana renklerde, kalın, fitilli olmayan, düz, klasik çorap giyin. Takım elbise paçasının kısa olmamasına ve çorabınızın çok gözükmemesine dikkat edin.

Evrak çantası ve cüzdan:
Evrak çantaları son yıllarda laptop çantalarıyla yer değiştirdi. Laptop çantası, takım elbiseli işadamında deri olmalıdır. Siyah, kamel, kahve renklerinden biri tüm takım elbiselerinizle uyum sağlar. Renk için ayakkabınızdan referans alın. Cüzdanınız, kemeriniz, kartlığınız ve laptop çantanız ayrı renklerde olmasın. Sevdiğiniz bir renk seçin ve takım yapmaya çalışın. En azından ikisi birbiriyle uyumlu olsun. Cüzdan yerine metal para klipsi de çok şık olacaktır.

Kemer:
Slim fit pantolonlarda brit yoksa kemer takmaya da gerek yoktur. Kemer, çok uzun boylu erkeklerde bedeni bölerek, daha kısa gösterir. Kemer için ayakkabı renginden referans alın. Düz, ince metal tokalı, sert deri kemerler klasik görünecektir. Plastik, kanvas kemerden uzak durun. Tokası da spor görünümlü ve kalın ve ağır olmasın. Kahve takım elbise ile siyah renk kemer olmaz. Siyah takım elbiseye de kahve kemer... En garantisi tona ton veya lacivert takıma, kahve ve kamel kemer olacaktır.
Haberin fotoğrafları