kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Kendini oynamanın başarısı..

ANTALYA film festivalindeki perişan görüntüsünü hatırlıyorum.. Ayakta duramayacak kadar bitik.. Kelimenin tam anlamıyla bitik bir eski oyuncu.. Eski şöhret.. 20 yıldır nerdeyse doğru dürüst bir rol alamamış.. Şimdi bu şöhreti geri almaya, ya da en azından o şöhreti biraz daha kullanmaya çalışıyor..
Mickey Rourke'dan söz ediyorum..
Şampiyon (The Wrestler) filminde canlandırdığı Randy "The Ram" Robinson da işte tam o adam.. Bitik, perişan bir eski şampiyon. Oysa 20 yıl önce gençlerin idolü olmuş bir Amerikan güreşçisi.. Şimdi o şöhreti kullanarak çadır tiyatrosu gibi küçük salonlarda birkaç kuruş kazanmaya çalışıyor..
Yani bir adam bu kadar mı kendini oynar bir filmde.. Ve de öyle oynamış ki, hayatının ilk Oscar adaylığı dahil, 30'unu kazandığı 48 adaylığı var, onun ve filminin Los Angeles'ten Venedik'e dünyanın dört bir yanında..
Aslında başarı yönetmen Darren Aronofsky'nin de denebilir.. Çünkü yapımcılar "Nicolas Cage" için ısrar ederken "İlle de Mickey" diye dayatan ve kabul ettiren o.. Mickey Rourke'u şöhrete ulaştıran 9.5 hafta filmindeki rol arkadaşı Kim Bassinger "Mickey yaşayan bir kül tablasıdır" derken üstelik..
Film bir belgesel aslında.. Hani o hele televizyonlarda çok izlenen, o kan revan, o vahşi Amerikan güreşinin ne kadar gerçek, ne kadar sahte olduğunu hep tartışırız ya.. İşte tam da onu anlatıyor..
Filmin bir sahnesinde, güreşe hazırlanan Mickey, bilekliğinin içine bir jilet saklıyor. Güreş sırasında yüzü koyun yatarken suratını kesip kan içinde bırakmak için.. Bu gerçek mesela.. Amerikan güreşçileri bu jileti hep taşırlarmış.. Dahası.. Filmde Mickey'nin yüzünü jiletlediği sahne de gerçek. O sahnenin makyajla ve salçayla yapılmasını kabul etmemiş, resmen jiletlemiş alnını. O kanlar sahici.. Film zaten baştan sona kan revan..
Şampiyon bunca kan revana dayanabilecekler için izlenmeye değer bir film..
Bu filmdeki striptizci kadın rolüyle Marisa Tomei'nin de Oscar dahil yığınla "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülüne aday olduğunun altını çizelim..
Ve de müthiş müziğinin.. Ve de filmin adını taşıyan Wrestler şarkısı ile Bruce Springstein'in de tonla ödül aldığını hatırlatalım..
Bir de ek not.. Mickey Rourke, orta okul ve lisedeyken amatör, sinemadan koptuğu yıllarda (1991-95) profesyonel boksörlük yapmış. Yani ringlere yabancı değil..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın