kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Çocuk suçlarındaki dehşet!..

Akşam'da Ercan Öztürk'ün haberi insanın kanını donduracak düzeyde.. Birinci sayfanın tepesinde olmalı ve günlerce sürmeliydi.. Bütün gazeteler saldırmalıydı konuya.. Köşe yazarları Allahın günü sulandırılmış davaların peşinde vatan kurtarmayı bir kenara bırakıp, bu korkunç gelişmeyi ele almalıydı..
Çocuk tacizleri için adli tıbba yollanan dosyalar öylesine yığılmış ki, ilk verilen randevu 2010 yılına.. Adli Tıpta dosya başına ayrılan süre 45 dakika.. Şu sırada bekleyen dosya sayısı 2500..
Bütün dünya çocuklara karşı işlenen suçların takibini ilk sıraya alır ve çocuk suçlarında cezalar caydırıcı olması için "Acımasız" düzeylere yükseltilirken, bizde durum acınacak derece komik.. 2010'da rapor gelecek.. Dava kırk yıl sürecek, sonra.. Sonrası daha da feci.. Daha da ayıp!..
Son birkaç gün içinde okuduğum tüyler ürpertici haberlere bakıyorum da, 2500 aslında sevinilecek bir sayı bizim koşullarımızda.. Gerçi gerçek sayı bunun birkaç katıdır. Çok kolay tahmin edeceğiniz sebeplerle adliyeye intikal etmeyen çocuk taciz, tecavüz ve ensest vakalarının istatistiklere geçenin misliyle fazla olduğunu uzmanlar size söylerler..
Şimdi geçen haftanın iki haberine bakar mısınız?..
8 yaşındaki kıza Ocak 2006'da cinsel tacizde bulunmuş adamın biri.. Yıl 2009 ortada hâlâ bir şey yok.. Niye?.. Kız o günden bu yana çeşitli kurum ve doktorlar tarafından 5 kez bekâret testine tabi tutulmuş. 8 yaşındaki bir kızın 5 kez bekâret kontrolünden geçmesi, tacizin kendisi kadar ruhsal tahrip yapmaz mı, o kızda, o ayrı..
Ortada "Taciz küçük kızın beden ve ruh sağlığını bozmuştur. Psikolojik destek almalı" diye bir rapor da var. Ama saldırgan tutuksuz yargılanıyor hâlâ.. Niye.. Son raporda "Bakire" yazıyormuş çünkü..
14 yaşında bir kıza üç kez tecavüz etmiş, telefon tamircisi.. Tamir için kendisine verdiği telefonda çıplak resimlerini bulunca, şantaj yaparak.. Yedi ay yatmış.. Şimdi 4 bin lira bulursa serbest kalacak. Türk Yasaları yedi ay yatmasını yeterli buluyor.. Niye?.. 14 yaşındaki çocuk da "Bakire" çünkü.. Çünkü tecavüz ters ilişki ile gerçekleşmiş..
Yahu böyle yasa mı olur?..
Yani her şey minnacık, gözle görülmez, elle tutulmaz bir zara bağlı 21'inci yüzyılda, hala.. O zara dokunma, kızın canına oku, istersen sapık, sadist işkenceler yap, fark etmez..
Düşünebiliyor musunuz?..
Bu ülke yasalarına göre, o telefon tamircisi, şantajla kıza aylarca tecavüz edeceğine, eline bir jilet alıp "Cebindeki bozuk paraları bana ver" deseydi, 20 yıla mahkum olurdu ve hâlâ içerdeydi..
Allah rızası için söyleyin.. Ceza Hukukçuları söylesin... Hukuk Fakülteleri, Üniversiteler söylesin.. Adalet Bakanı söylesin.. Analar babalar söylesin..
Hangisi ağır suç bunların?.. Hangisi bir kız çocuğunun ruhunu ve bedenini daha ağır zedeler ve ömür boyu sürecek izler bırakır?.
Jilet tehdidi ile iki buçuk lirasını almak mı, aylar boyu şantajla, yüzü koyun yatırıp tekrar tekrar halletmek mi?. Ama bakire kız haa.. Orası esas..
Türkiye'yi, dünyaya rezil edecek kararlar bunlar.. Ama yargıçların günahı yok, onlara kızmayın. Ceza hukukunda yargıcın yorum hakkı yoktur. Kanunsuz suç ve ceza olmaz.. Ne yazıyorsa o..
Peki bu yazanları değiştirmek, bu yazanları çağa, güne uydurmak çok mu zor?.. Niye kimsenin aklına gelmez..
Yığınla çocuk sapığının elini kolunu sallayarak aramızda dolaşması ve başka sapıkları adeta teşvik etmesi, bu ülkeyi dünya çocuk sapıkları için bir cennet haline getirmesi kimseyi rahatsız etmiyor mu?..
"Kimler içerde bu Türkiye'de bugün, kimler sokakta" edebiyatı yaptırmayın bana ve düşünün.. Bu ayıbı nasıl temizleyeceğimizi düşünün..
Çocuklarımızı düşünün..
Hani demokrat, liberal, sosyal hukuk devleti ülkemizin geleceği çocuklarımız var ya!.. Onlardan söz ediyorum!..
Hatırladınız mı?..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın