kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cengiz Korkmaz

Evlat edindiği yeğene kayyum davası açtı

Neslihan KESKİN / SABAH
22.03.2009
Ünlü işadamı Yılmaz Korkmaz, kardeşi Cengiz Korkmaz'dan evlat edindiği 17 yaşındaki kızı ailesine dönmek isteyince, kayyum talep etti..
Erko Group Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Korkmaz, kardeşi Cengiz Korkmaz'dan evlat edindiği kızı Canan Korkmaz'ın ergin olmadığını belirterek, kayyum atanmasını talep etti. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açan Yılmaz Korkmaz dilekçesinde, "Eşim Mualla Korkmaz ile boşandıktan sonra kızımız Canan Korkmaz'ın velayeti bana verildi. Canan Korkmaz benim ikametgahımı terk ederek biyolojik annesi Nurşen Korkmaz ile babası Cengiz Korkmaz'ın yanına gitti. Kızıma evine dönmesi için birçok kez çağrılarım oldu. Ancak kızım yaptığım tüm çağrılara yanıt vermeyerek, bir daha evine dönmeyi reddetti. Bir yaşından beri her tür fedakarlıkla büyüttüğüm Canan Korkmaz'ın beni terk etmesi ıstırap ve ciddi elem içine girmeme neden oldu" dedi. Korkmaz, Canan Korkmaz'ın ergenlik döneminde olduğu için hukuken de dava ehliyeti bulunmadığını belirterek, kayyum atanmasını talep etti.

MİRASTAN MEN ETMEK İSTİYOR
Evlatlık edindiği yeğeninin mirastan men edilmesini isteyen Yılmaz Korkmaz dilekçesinde ayrıca "evlatlık sözleşmesinin reddi"ni de talep etti. Ünlü işadamı Yılmaz Korkmaz ile Cengiz Korkmaz arasındaki çocuk davasında son kararı mahkeme verecek. Yaşanan olay nedeniyle iş ortaklıklarında da sorunlar yaşayan iki kardeş önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Haberin fotoğrafları