kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mehmet Rukiye Gezer çifti, internet ve grafik kursuna giden kızları Ayşe’nin yaptığı tasarımlara bakarak avunmaya çalışıyor. Baba Mehmet Gezer ise isyan ediyor: "Nasıl olur da kazanın ne şekilde olduğunu gören bir kişi bile çıkmaz!.."

Ayşe nasıl ezildi kimse görmedi

Fatih ULAŞ / SABAH
22.03.2009
İstanbul'da, 15 Şubat'ta bir halk otobüsünün altında kalan 24 yaşındaki Ayşe hâlâ komada. Kaza anında trafik ışıklarının durumu belirlenemediği için de, kim hatalı anlaşılamıyor..
Açıköğretim lisesi son sınıfta okuyan Ayşe Gezer (24), bir yandan üniversite sınavına hazırlanırken, bir yandan da internet ve grafik tasarımcılığı kursuna gidiyordu. Ancak elektronik mühendisi olmak isteyen genç kızın hayalleri, 15 Şubat'ta geçirdiği kazayla söndü. Pazar günü İstanbul Fatih'teki dershanesine gitmek için Bağcılar'daki evinden çıkan Gezer'e, Millet Caddesi'ndeki Haseki trafik ışıklarında karşıya geçerken, önündeki otobüsü hızla sollayan bir halk otobüsü çarptı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve beyin kanaması geçiren Gezer, acil ameliyata alındı. Gözaltına alınan otobüs şoförü Şerafettin Aksungur ise tutuksuz yargılanıyor.

MOBESE YOKTU
Fakat Gezer'in ifadesinin alınamaması, görgü şahitlerinin tanıklık yapmak istememesi ve olay yerinde MOBESE kamerası olmaması kazanın nasıl olduğunun kesin olarak belirlenememesine neden oldu. Kazayı kısmen gören olay yerindeki bir otelin güvenlik kamerası görüntülerinden ise çarpma anı ile trafik ışıklarının durumu belirlenemedi. İfadesinde kendisinin yeşil ışıkta geçtiğini, hatanın yayada olduğunu söyleyen sürücü Aksungur, "adli kontrol" kararı gereği haftanın 3 günü polis merkezine giderek imza atıyor. Bir aydır yoğun bakım ünitesinde ölüm kalım savaşı veren genç kızın, babası Mehmet Gezer, hastanede gece gündüz nöbet tutuyor. Kızının bir hayat belirtisi vermesi için dua eden baba Gezer, bir yandan da kazayla ilgili davayı takip ediyor. Kızının bilincinin kapalı olduğunu anlatan baba Gezer, "O gün, o otobüste hiç mi insan yoktu? Neden bir kişi çıkıp da şahitlik yapmıyor? Bu kazayı gören birisinin olmaması imkânsız" diyor.

18'İNCİ YAŞINA, KOMADA GİRDİ
Kızına çarpan otobüs şoförünü affedemediğini söyleyen baba Gezer, "Bazıları bir otobüs almakla İstanbul'u aldığını sanıyor. Otobüs şoförlerine sesleniyorum, lütfen kurallara uyun ve başka hayatlar söndürmeyin" diye feryat ediyor. Anne Rukiye Gezer ise bazen eşinin ümidi kırıldığında Taksim'de üzerine cam düşerek komaya giren Ece Turhan'ı örnek gösterdiğini anlatarak, "Ece gibi Ayşe'nin de bizi bırakmayacağına inanıyorum. 18 Şubat, yani kazadan 3 gün sonra Ayşe'nin doğum günüydü. Kızımız, 24 yaşına komada girdi. O gün acımız daha da katlandı" diyor.
Haberin fotoğrafları