kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Konsolosluklar vizede ısrarcı

20.03.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Konsolosluklar vizede ısrarcı
Peter Schmahl, Almanya Başkonsolosluğu
Ret sebebi belirtmeyiz, bizi dava edin
"Schengen vize başvurusu, başvuruyu yapan kişinin Schengen bölgesini ziyareti sonrası ülkesine geri döneceğiyle ilgili ciddi şüphelerimiz olması halinde reddedilir. Böyle bir yargıya, başvuru sırasındaki izlenim ve başvuran kişiyle yapılan konuşmalarda veya vize başvurusunda sunulan başvuran kişinin ülkesiyle olan ekonomik ve ailevi ilişkilerini gösteren belgeler yoluyla varabiliriz. İlk red mektubumuzda red sebebi belirtmeyiz. Ama bilginin özellikle talep edilmesi halinde bu bilgiyi paylaşmak yükümlülüğümüz bulunmaktadır. Başvuran kişi dilerse red mektubunu aldıktan sonra veya takibinde verilen detaylı sebep bilgilendirmesinden sonra konsolosluğa dava açabilir."

Daniel Stork, Muavin Konsolos, Basın ve Kültür Ata.esi, Hollanda Kraliyeti Başkonsolosluğu
İsteyen şikâyet dilekçesi sunsun

"Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu Schengen bölgesi üye ülkeleri tarafından onaylanan kurallara dayanan şeffaf ve tarafsız bir vize politikasına sahip. Vize için başvuran bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tarafından karşılanması gereken kriterler, başkonsolosluğun web sitesinde (www.mfa.nl/ist) açıkça ilan edilmiş durumda. Gerekli koşullar yerine getirildiğinde vize veriliyor. Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan vize başvurularının yaklaşık yüzde 95'i, İstanbul'daki diğer Schengen temsilciliklerinde olduğu gibi olumlu sonuçlanıyor.
Her başvuran şahıs, Hollanda yetkilileri tarafından alınan kararla hemfikir olmadığı takdirde şikâyet dilekçesi sunma hakkına sahip."