kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Alin Taşçıyan, olanlara gülüp geçiyor.

'Altın Bamya'dan 'Genç Kız Rüyası'na...

ATİLLA DORSAY
20.03.2009
Anlaşılan maço ruh ölmedi, hiç ölmeyecek de... 30 yıl sonra 'Genç Kız Rüyası' isimli tatlı, en popüler TV şahsiyetlerinden Okan Bayülgen'in ağzında. Hiç yeri değilken ve hiç ilgisi yokken, birden Alin Taşçıyan'a sunuluyor üstelik... Ne kibarlık ama!..
Aferin Alin Taşçıyan ve ekibine...
"Bütün kızlar toplandılar," ve Batı'daki Ahududu ve benzeri ödüllerin karşılığını Türkiye'de gerçekleştirdiler.
Üstelik bu Altın Bamya ödülleri, batıdakiler gibi 'en kötü'leri değil, cinsiyet açısından en maço' olanları (film, senaryo ve karakter) ödüllendirmek (yani aslında yerin dibine batırmak) için veriliyor.
Böylece, Recep İvedik'ten Üç Maymun'a uzanan bir yelpazedeki tüm maçoluklar, bu kadınlar jürisinden nasiplerini aldılar. Bu iki film aynı kaba konur mu demeyin...
Maçoluğun iyi film-kötü film ayrımı olur mu? Nuri Bilge Ceylan'ın filmindeki 'kötülüklerin anası kadın' portresi de pekâlâ eleştirilebilir. En azından kadınların bunu yapmaya hakkı var.

SEMERCİOĞLU BAMYAYA TAKILDI

Ve elbette kıyamet koptu. Önce Cengiz Semercioğlu olayı eleştirdi, tam bir erkek psikolojisiyle de en çok 'altın bamya' lafına takıldı. Sevgili Cengiz, bunu yaparken hiç düşünmedin mi? Ne demişler: 'Yarası olan gocunur!' Altın-maltın, şu bamya lafını hiç üzerine alınmasaydın, hele hele onun yerine 'altın muz' ödülünü teklif etmeseydin, senin için daha iyi olmaz mıydı? Sonra da, ben izlemedim ama okudum, benzer bir şeyi Sade Vatandaş programında Okan Bayülgen yapmış. Ve bu ödüller sözkonusu edilirken, "Ben de buradan Alin Taşçıyan'a 'Genç Kız Rüyası Tatlısı'nı armağan ediyorum!" demiş.
Peki neyin nesi, bu Genç Kız Rüyası tatlısı, kuzum? Ben unutmuşum, telefonda ElçinYahşi hatırlattı. Bir zamanlar İstanbul'da müstehcen isimli yemekler ve tatlılar ikram eden bir et lokantası vardı: Sütlüce'deki Mangal (adı galiba sonradan Sadrazam olmuştu)... Ben oraya gitmiş ve bu yeri yemek yazılarımdan birinde uzun uzun anlatmıştım.
Burada sunulan bir tatlıydı bu: İki top vanilyalı dondurmanın arasına dikey olarak oturtulmuş bir muz. Zarafete bakar mısınız? İşte tam Türk usulü bir maçoluğun yakın tarihten süzülüp gelen bir başka kanıtı.

30 YIL SONRA RÜYA GERİ DÖNDÜ
Ama anlaşılan, bu maço ruh ölmedi, hiç ölmeyecek de...Çünkü 30 yıl sonra aynı tatlı, bu kez en popüler TV şahsiyetlerinden birinin ağzında. Hiç yeri değilken ve hiç ilgisi yokken, birden Alin Taşçıyan'a sunuluyor üstelik... Orada olmayan, esprinin tadına varamayacak ve kendini savunamayacak olan bir kadın yazara...
Ne kibarlık ama ve ne ince bir espri! Anlaşılan Okan ayrıca Alin'in daha önce bir programına katılıp Altın Bamya üzerine konuşmayı kabul etmemesine de kızmış. Taşçıyan aynı konuda Can Dündar'ın Canlı Gaste'sine çıkmayı seçmiş. Belki biraz da onun intikamını alıyor.
Ama herkes her daveti kabul edip ekrana balıklama dalmak zorunda mı? Aslında Alin 'erkek' kadındır. Böyle şeylere aldırmaz... Nitekim fikrini soranlara "Gülüp geçiyorum," demiş. Ama anlaşılan bu 'Altın Bamya' olayı, daha çok erkeğimize öfke krizleri geçirtecek. En entel olanları dahil olmak üzere! Demek ki bamyalık durumu karşısında entellik filan kalmıyor, "Bütün erkekler toplandık... Ve kükredik!" oluyor.
Haberin fotoğrafları