kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
UMUR TALU
Dipsiz Kuyu

Hukuk arıyorsanız...

Bir mektup; 13 yıl tutukluluk:
"Sayın Talu;
Kamuoyunda 2'nci Manisa Davası olarak bilinen davada 13 senedir tutuklu yargılanan ve sonunda ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Bülent Gedik'in kuzeniyim.
21 yaşında Siyasi Şube polisleri tarafından arkadaşlarıyla alınıp günlerce işkenceli sorgulama ardından, 13 sene hakkında hiçbir kanıtlanmış suç olmadan...
Sorgulamadaki polislerin işkence yaptıklarına dair Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nce verilmiş ve Türkiye tarafından ödenen tazminat olmasına rağmen...
Bu dava adeta kan davası gibi olmuş ve hayatının en güzel yıllarını cezaevine vermiş, yaşlanmadan ihtiyarlamış bu delikanlı ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılmıştır.
Adalete inancını çoktan yitirmiş bir insan olarak ben, toplumsal konulara duyarlılığınızı bildiğimden size yazmak istedim!"
Bir mektup; hukuksuzluk:
"Sayın Talu;
15.03.2009 yazınızı okudum. Feryadımızı duyup hislerimize tercüman olduğunuz için teşekkür ederim. Suçlanan astsubaylardan birinin avukatıyım. 10 gün uğraş sonunda müvekkilimle görüşebildim.
Sizle duygularımı paylaşmak istedim. Müvekkilim psikolojik açıdan tükenmiş. Olmadık baskı, sivil kişilerce sorgulanmalar, uykudan uyandırılıp ifade almalar.
Bırakın avukat olarak bakmayı, insan olarak dahi bakıldığında etkilenmemek mümkün değil.
Bazen canilere dahi tanınan hür ve serbest iradeyle ifade, vücut ve ruh bütünlüğünü muhafaza, psikolojik ve fiziksel baskıdan uzak ifade alınması hususlarının hiçbiri dikkate alınmamış.
Ne ile suçlandığı dahi anlatılmamış. Yazılı beyanında 'Sürenin kaç gün olduğunu hatırlamıyorum. İfadelerimi hatırlamıyorum. Çoğu zaman gece uyandırılıp ifadem alındı' diyor.
Ne olur feryadımızı ülkemize duyurun. Bu ülke vatandaşları, 3'üncü sınıf olmayı hak etmiyor."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın