kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Lovegrove yeni bestesi Freedom'la Everest'te

TARIK YILMAZ
18.03.2009
Vitra'nın İstanbul ve Mod serisini tasarlayan Ross Lovegrove, Freedom serisini ISH Frankfurt Fuarı'nda tanıttı. Lovegrove iddialı konuşuyor: "Freedom Everest'in tepesi"..
vrupa'nın önemli tasarımcıları arasında sayılıyor Ross Lovegrove. Vitra ile yolları ilk İstanbul serisini tasarlarken kesişti. Lovegrove'un deyimiyle Eczacıbaşı Grubu banyo dünyasını anlaması için kendisine 9 ay ortaya somut birşey çıkmadan ödeme yaptı. Sonuç olumlu geldi ve bu kez Vitra için Mod serisini tasarladı. Ve son olarak Freedom (Türkçe özgürlük anlamına geliyor)... Lovegrove, "Rolling Stones gibiyim. Yeni şarkılar yapıyorum. Tasarımlarım kendini tekrar etmemeli. Pazarı şaşırtmak istedim" sözlerinin ardından tanıtmaya başladığı Freedom'da esin kaynağının vücut formu olduğunu belirtti. Banyonun çıplak ve özel bir deneyim alanı olduğunu söyleyen Lovegrove iddialı konuşuyor: "Freedom Everest'in tepesi."

Işık sistemiyle farklılaşıyor

Lovegrove ile ekibinin tasarladığı ve ISH Frankfurt Fuarı'nda (Yapı, Enerji ve Sağlık Donanımı Fuarı) ilk kez görücüye çıkan Freedom serisi fuara gelenlerin de oldukça ilgisini çekti. Yuvarlak hatları ve özellikle batarya ve kromoterapi (renklerle tedavi olarak çevrilebilir) yaratan ışık sistemiyle 'everest' mi bilemeyiz ama diğer tasarımlardan farklı çizgisiyle ayrıldığı
açıktı. Lavabo ve klozetten başlarsak; seramik ürünlerin her biri tek parça. Üstelik bu kadar büyük parçalar el yapımı değil fabrikasyon. Bu katılımcılar kadar tasarımcısını bile şaşırtmış. Lovegrove tasarımın ilk halini görmek için yılbaşında İstanbul'a geldiğinde çıkan ürünün model kalıp olduğunu sanmış. Lovegrove, bide için ise ilginç bir iddia ortaya atıyor. O'na göre bide keşfedildiğinden bu yana yanlış tasarlanıyor. Lovegrove, "Hepsi klozetle eş tutuluyor. Ancak o lavabo gibi bir temizlenme elemanı. Dolayısıyla formunu lavaboyla aynı yaptık" diyor.