kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Tuz yerine baharat kullanın

PROF. DR. MEHMET ÖZ
PROF. DR. MEHMET ÖZ
13.03.2009
Tansiyonunuzu düşük tutmak için basit önlemler alabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler:

* Nerede sipariş verdiğinize dikkat edin.
Tipik restoran yemekleri, herkesin bildiği gibi sodyum açısından zengindir. Bu nedenle, mönüsünde sodyum oranı düşük yemekler bulunan restoranlara gidin. Ya da akşam yemeği porsiyonunuzu yarıya düşürün. (Buna cüzdanınız da çok sevinecektir!)

* Hazır veya konserve yiyecekler alırken, etiketlerini çok iyi okuyun.
Eğer herhangi bir ürünün içinde 200 mg'dan daha fazla sodyum içeriği varsa, o ürünü almayın.

* Baharat rafınızı çeşitlendirin: Yediklerinize tat vermek için her zaman tuza başvurmaktan vazgeçin. Bunu yerine; karabiber, sarımsak, köri, limon suyu ya da kırmızı şarap gibi alternatifleri deneyin.